Kevät lymyää tulevissa päivissä. Suuri maalari duunissa. Suuri yleisö katsoo jänityksellä onko huomenna pouta. Työtaistelu maisemassa. Rikkurit paikalla. Homma hanskassa, väri väärä. Vihreetä kehiin!!!!!!!!!
***
Maalari lakossa, loistavia värejä maalaa ruska. Värivalinnat pielessä. Amatöörit pilaa valkean kankaan. Oi mikä tuska on papilla. Tekis mieli mutta ankarat säännöt estävät huvittelun , mutta kuvittelun sallii. Ja himosta punoittaa papin nenä.Silmät ristissä käsi käy ja vaikeaa on laukeamisen tuska.
***
Kauas kaikkoaa pitkät pilvet ja sumuinen sää valuu papin poskille, oi mikä elämys, sanoo pappi ja anoo synnin anteeksi.
***
Sukulainen herää henkiin ja nappaskenkiin painuu karvainen kavio. Ohoo huutaa suku ja rippipuku saa hätäkasteen.
***
Sataa ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu eliitin sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä :
***
Huumorimies huhuilee vaikka on vitsit vähissä vain tähissa voi löytää jotain mistä mainita. Ainainen kiire saa kellot hulluksi onkai selvää, ettei selvää päätä näissä maisemissa.
***
Kai jossakin on parempi paikka. Ota se ja tyydy siihen minkä sait. Huomisella omat tuskat tyydymme siihen!
***
Suutari heiluttaa lestiään eikä lapsilla ole saappaita. Bisnes on etualalla ja vaimo huokaa raskaudenpäiviä. Anna meille... huokaa nälkäinen ja luo katseensa parempiin päiviin.
***
Vuolaina virtaa vapaat joet eikä pato salpaa niiden juoksua. Ihanaa tuoksua levittää ruusu ja Ruusunen on turha julkku. Punatulkku etsii einettä ja ompa vielä taivaassa tarjolla - yltäkyllin.