... on hyvinkin tarpeen jos tihkasee, moni hihkasee jos on luisto hyvä. Syvä kuilu edessä jota tyynnä kyntää aurallansa maata isien. Äitinkieli keskellä suuta homma onnistaa. Surunpilvet haihtuvat ja vaihtuvat yölliset usvat.
***
 OIKEUSJUTTU on niinkuin se luetaan. Aa-sian ajajat käärii rahaa. Sika juoksee henkensä edesta. Takana on saparo ja kinkut! Rikkaat ostaa parhaat palat  ja köyhät pelaa armopaloilla. Tuskin aikaansaavat valmista, mutta päivä se on huomennakin.
***
HOHOI! kivenlohkare. Milloin särmäsi hioutuu. Konsa koittaa aika jolloin louhoksesta löytyy helmi? Moni kelmi oottelee kopolla kourin. Sormet haroen koettaa ottaa mitä irti saa. Kynnet lipsuu ja lipasee kieli. Ahneet on herrojen haaveet. Eemmän enemmän hupattaa aivo. Koura kahmii suuret setelit. Kultainen koura puristaa viimmeiset mehut, eikä höystöista ole puutetta.
***
JOKAISELLA on loppuikä on hupeneva luonnonvara jokaisen elävän kohdalla. Päivävarasto hupenee eikä lisäyksiä myönnetä. Se on joka päivä yksi pois. Piikki kammassa. Montako jälellä. Onneksi ei tiedä, jos ei turvaudu köyteen tai myrkkyviinaan. Moni yrittää tuhota itsensä hivuttamalla. Tupakki ja huumeet on hijas mutta melko varma vaihtoehto. Hintaahan siinä keryy, mutta taivas on rahatonvyöhyke.
***
VIRPOMALLA  ehtii kunhan ensin virkoaa. Jos sittenkään. Ei kantsi Toivoa heittää, jos ei ole isompi? Toivo on tuhti mies. Tuskin kumminkaan olematon paukahtaa. Vaen eikae tässä, huomiseen! -O-‎26.‎11.‎2013