...lämäsin muutaman päästön Kalevalan malliin. Ny pittää koettaa jotaki suorasanallista. Pöytä tosin on tyhyjä, mutta kai jottae lähemmin voe tutkia - kynttijän valossa, sillä lamppu ei loesta eikä järki päässä pakota. Aspiriinin kulutus on minimissään ja mieli avoin ja vastaanottavainen vaikutuksille. Saapa nähä yrittääkö kukkaa hakkeroija yksityistievostoehin. Sanavaraston kumminkin pistin lukkoon, ettei huomenna oo hoomoilanen, H:ta  vailla!

Olisi tietenkin hyvin onnellista ja muutenkin mukavaa jos koko ajan saattasi lakratella niitä ja näetä. Yleensä sellainen tilanne on päällä, ettei meinaa alta selevitä. Päältä on palijo helepompaa selevitä - eikä ahista. Päältä päin se kaikki alkaa. Jos on ihan pohjalla siinä on melekonen ponnistus nousta pinnalle. Eihän se pinnalla, tai siis päälläkää oo rapijaa. Huipulla tuulee ja jos horijahtaa suunta on aena alaspäen. Kun rinnettä alas kierii voe satuttaa ittesä. Sitte tietysti jos taepaleella on ponnahuslauta voi sitä hyövyntää ja ponnahtaa arvaamattomiin korkeuksiin.

Siinäki on oma vaaransa. Onko siinä dilemma - sitä ei äkkinäenen ossaa tietää, mutta arvata aina voi. Arvaaminen on kuitenkin arpapeliä ja tuloksena on joko huti tae päävoetto. Jos oekija  mekapotti sattuu kouraan siinä on pyy pivossa ja kymmenen vielä oksalla. Tollanen pyytarhaus on siitä hyvä homma, että niitä oksalla oottavia voe munittaa. Jos             tekkee munauksia on munat sopivasti saapusalla. Munakas on maittavaa jos siihen pistää lisukkeita. Nakkimunakas on oikeinkin hyvää. Kumpi sitten oli ennen muna vai kana. Tässä tapausessa pyy? Pyyhän on maalimanlopun mittari. Se pienenee sitä mukkaa kun loppu lähelee. Ja että menisi vieläkin sekavammaksi voimme tojeta että sitä pyytä kuuleminen joka on siellä oksalla. Pivossa oleva ei puhu ei pukaha koska sillä ei oo sana hallussa. Eikä se kerkijä puhheenvuoruva käöttää kun jo kaula katkijaa.

-

Näöttää pimijässä lipsahtavan sinne kuulusaan umpimähkään. Jospa siellä on jotain valokeinova. Kuitenkin pitää lopuksi kertuva että sää on -6.3 Hiukan valoa tunnelissa? Heh vaikka ei tässä tunneleita, paetti korvijen välissä. Siellä ei valuva näy, eikä kuu kumota. Käsikopelolla on kuitenkin mielenkiintosta katella mitä käteesä saa, sillon kaikki muuttuu käteseksi. Käteisellä onkinhelppo maksaa - ja velat tullee kuitattua. -O-