KOVALEVY.
********************
Tässä on pikkunen pakko pyörittää tuota ajattelukonneistuva, ettei se vallan jumitu ja sitte tarvitassa seon förmitätön. Siksipä oon syöttäny melekeen kokoajan jottae rosessoetavaa sinne. Tietysti aevan tuommosta kevyttä ja heleposti käsiteltävää. Turha sinne on monimutkasia ropleemoeta työntääkkää.Sehän jumittuu koko värkki.
***
Luulen että kovalevy on sökö ja pari piirilevyväkin taetaa olla kärventyny, vaen ei se aota sitä pysähtyä suremaan.Käöttää niin kauvvan kun kone pyörii. Kato asijat voesi olla vieläki heikommin.Kuten esmerkiksi sähkökatkos päämuuntajassa. Putellia kirijottaessa usseein ylikumeni.
***
Niimpä näenollen ja senvuoksi oon harrastanu noeta avaruusasijoeta. Kovasti oon ajatellu semmostaki, että on se Jumala vaen ollu tavallisen viisas, luuvessaan tuota maaliman kaekkeutta. Ei se oes tavanhemmolla juolahtanu mieleen että pallonakselin kun laettaapi vinnoon seoraoksena on vuojenaekojen vaehtelut.
***
Entäpä sitte kun se pisti pallon vielä pyörimmään. Meleko hijastahan se pyöriminen on, vaen silti votakkata riittää, Tullee siinä kehänoppeotta melekolaella. Pallon keskipisteessähän sei liiku mikkää. Vaen tässä kehällä ei kauaa poronkusemassa viivy.
***
Vaen varsinaesen ikiliikun se Ukko värkkäsi. Mistä helekutista se pyörimisvoema tullee? Jos tavan hyrrän pannee pyörimmään, niin meleko äkkijä se uupuu. Maapallo ei ees hijastele.
***
Liekö Ukolla loppunu kiinnostus tuon kuun kohalla? Sehän vaen mennä jötköttää iliman pyörimistä. Aena sama naama maahan päen. Siinä se kysymys: Mitä on kuun takapuolella`Tiijä jos siellon Ukolla kortteeri? Mäneppä tämä ja tiijä.