POTTUVOETA!
***
Marraskuun-korkia lepää matalan päällä. Aurinko etsii piilopaikkaa mustan pilven takaa. Hyytävä tuuli oottaa nurkan takana ja hyytävä halla oottaa vuoroaan.
***
Potut pottuna ja perunoista puutetta.Kankkunen vieraana ja päässä hakkaa tikka. Hikka vaivaa taikinaa , antaen hommalle hohtoa.
***
Kiire kintuissa Liukumäki vie alaspäin ja antaa pitkät. ..... Lyhyet jalat vaatii pitkän selän - eikä selänpäässä sanottavaa. Paitti häntäluussa tuntuu kaamea kipu.
***
Menikö kesken vae hajosiko kelekka? Ratissa klappia ja riemunkirjavat alushousut vilkuttaa hyvästiä. Pahaskukoon Herran enkelit ja tahtokoon rauhaa. sillä sanottu on : Niin kauan kuin viinaa riittää on janosi siunaus?
***
Mitäkö se siihen sattuu? No pääasia että ossuu ja riittää Kossuu jos sattuu jano yllättään. Jos ei riitä ollaan ilman eikä Hilman tarvitse puuttua puheenparteen.
***
Rannikot raikaa ja kalliot kaikaa. Runoratsuilla siipisato ja tuotanto kato. Voi olla että laskusuhtanteessa laskuja riittää, siihen voi liittää rukouksen taivaisiin.
***
Armo olkoon ja kaamos tulkoon. Olkoon pimeys ja valkeus toisilleen tutut. Pimeys antaa päivälle kättä. Päivä lyö ja koittaa yö. Suurilla saappailla tulee komijat jäljet. Pienet vie tuulonen - tuskin tuo takaisin - kukapa tietää.
***
Veikaten voitat jos et pane arvaten. Suuri potti antaa mahdollissuuven. Vain muutama rasti ja seon siinä - jos on. Tai voe seolla R-kitskalla. Sinusta kiinni. Vain 7 rastia oikijassa paikassa oikijalla kierroksella. Se on siinä.
******
Mutta ei mikään hoppu ole väittää tehtyä tekemättömäksi. Eikä kissanpojilla ole silmiä. Mutta katso ken kuuseen kurkottaa voi nähdä puun metsältä. Suuret kuuset tarinoi menneitä, mutta tulevista ei tiiä mittää.
***
Vielä honkia humisee. Tuulesta tempaistaan myllyn käyttövoima. Vihreä sähkö tuotaa tulosta  -  tekijöille, kuluttajat maksaa viulut joita piru soittaa. Vihreä vallankumous tyhmyyden riemuvoitto. Kyllähän me, mutta nuo muut
***
Tuleva päivä kaiken muuttaa voi. Halla hyytää hyvän mielen ja pakkanen panee alimmat aijanvitakset. Lunta tulee tupaan  pyytämättä ja kinosten alla on mennyt kesä! Kuka voisi armahtaa kiusatun lihan. Henki lähti käpälämäkeen .
***
Sorkkien ropina antaa vastakaikua olemattomaan. Revontulet palaa sähiten ja tuo terveiset auringosta. Pilkku komijassa mittää haita, Ainoastaan kaunistaa!
-Oiva Pennanen-