SARANAT.
***
Tuossa iltasella suihkun jäläkeen voetelin tuota ajatuskonneistuva oliiviölijyllä. Oktaanejahan oli tietty runsaasti. Kato talavikäöttöön pittää olla. Siinä voijellessa ensimmäestä saranaa siitä ajatuksen luukusta huomasin jotta - Oho, ompa käöny kuivana. Oli nääs ikkäänkuin kulahtanu ja ottanu ruostettaki.No se alasarana on aena meleko paeneiheihen alla.
***
Oekein teräsporstalla putsasin nivelenvälin ja ruiskautin siihen voijetta. Ei se vielä tietysti missää tuntunu, kun se ylimmäenen sarana oli vielä käsittelemättä. Minä poeka tietennii otin taas porstan kätteeni ja putsasin saranan puhtaalle pinnalle. Sehän aevan kiilteli. Tuli mieleen , ettei peräti oo jalometallija. Kultaa tae muuta semmosta jota köyhät kaepaa.
***
No, pikkusen vihilasi syvämmestä, että onko sitä köyhällä vara pittää tuommosija arvo osija hallussaan. Vaen sitte huomasin, ei ollu ottanu ruostetta ja kulumisen jäletki oli meleko vähäset. Tirskaotin voijetta siihenki saranaan ja sitte tartun luukun rippaan. Saatana, en paremmin sano, lukkoki oli jämähtäny kiinni. Siinä se oes töellä Väenämöenen, ajattelin ja panin ajatusta liikenteeseen.
***
Vaen niin kun huomaat ystäväeseni. Ajatukset oli jumissa siellä luukun takana. . Siinä hötäkässä en hoksannu muuta kun holovasin voijetta lukon päälle kunnolla.
***
No voehan perkeesi! lukkohan räpsähti aoki ja ummehtunneet ajatukset kirmasi vappaoteen kuin karija kesälaetumelle.Siellä ne temmeltivät ja puistelivat pölyjä itestään. Näöttipä joku vanahempi ajatus ottaneen jo homettaki.
***
Utelijas kun oon niin kurkin sinne luukun taakse ja huomasin ettei pahenna jos käöttää voijetta pintojen käsittellyyn, nyt kun asukkaat oli virkistäytymässä. Ja niinpä holovasin osakkeen pinnat kaekki. Pientä pintaremonttia ja jopa kiilteli..
***
Nytpä oli homma hanskasta pistin voijelekkerin kiinni ja ajatuksen voemalla ajelin erilaiset, nuortuneet asukkaat takaisin paikolleen. Kokkeilin miten konneikko toemii. Villejä ovat pittää myöntää, vae eikö tuo Siperija opettane. Sen näkkee.