SOLOKKUSANKO!
***
Mukavata sunnuntaehuommenta. Pittää solokkusankko tyhyjätä näen viikonvaehteessa. Arkina ei jouva eikä kykene. Hassuna tarpoo maailimalla , kunhan kotona muistaa murehtia. Eikä suru silmiä puhko ja kyynelissä hehkuu timantti. Kaikki hoituu hyvänmallisen paidan kaa tai ilman.
***
Toki asian voi löytää rasiasta kunhan ei ole suuri. Sillä suuren kanssa rasia on vaikeuksissa ja muuttuu arkuksi? No, väliäkö sille oli matti tai ville. Kunhan sukuun tulee ja menee mukiin!
***
Ennustamaton hetki lyö kasvoille kauneusnaamion. Apua huutaa heikommat ja rohkeat elvistelee liskojen yössä, työssä puurtaa työtätekevät ja herroilla optijot lankeaa.
***
Kankeaa on välillä vanhan konin juoksu, mutta suuri palkinto odottaa ottajaa. Pakkanen panee odotajan varpaat. Mustiksi muuttuu henkevät mietteet. Yössä kulkee monenlaista ottajaa. Harva antaa vähääkään!
***
Ei vältä...Kaurapuurossa kuulevan siemen. Puuronsilmästä katsoo ymmärtävän katse. Hassuna henkailee henkari ja palttoo on unesta tehty. Turkki huokaa minkkien elämän tuskaa ja ketut kanalassa viettää verijuhlaa.
***
Tyhjäksi on viety pirun konstit ja saatana tuntee täyttymyksen kun köyhä sortuu rikosten teille, mitäs meille! sitä yhtä ja samaa.
***
Ei kirkastu päivä ei kumota yö. Paksut pilvet peittää lapsuuden leikkipaikat. Muija keitä saikat, kyllä nälkä lähtee ennen kuin palaa, paitsi jos salaa tegee temput, eigä voi mitään. Tässä seison kun maa makaa!