OSA.59.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
 - Tuohan se vasta uutinen olikii. Piäsettäkö työ kattommaan sinne assuinrakennukseen onko se pyssymies sammunna, kun ei oo ampuva paokuttanna kotvalleen.
 - Kuhan nuo vetimet suap kuiviksi. Suattoohan tuota sitte vilikasta.
 - Ei sitte tapattee ihtijjään, eikä ennee paskamontuissa rypemisiä, muuten männöö piirileikiksi tämä koko savotta. Palattaan! Kumarainen sanoi ja sulki kännykän.
***
 Kilikki ja Mörö olivat koukanneet kaukaa metsän kautta talon taustaan. Vain satakunta metriä peltoa erotti heidät talosta. Pellon laidassa oli vanha hirsinen heinälato. Kilikki meni ovesta sisään ja heittäytyi heinien päälle rentona.
 - Ja paskat minä en aenakkaa mäne ihtijjäen tapattaan. Seon se lyijymyrkytys paha taoti ja meleko varmasti tappava. Tottapa isoherra selevittee kun on enempi kokemusta.
 - Kah, mitäpä minnää hötvellän piä kolomantena jalakana. Tehköön isopomo niinku parraaksi näkköö. Valtapiir ku ei tänne asti ylety.
 - Piställettään muutama peli katkoo joutessaan. Kylläpähän nuo assiit männee omalla paenollaan.
 - Vuan sepähän tuo soppiihi. Vetasehan laput essiin niin alettaan...
***
 Viirto tutki navetan ikkunasta mahdollisuutta miten voisi päästä asuinrakennukseen. Matkaa oli vain muutamia kymmeniä metrejä. Sivuseinillä ei ollut ikkunoita vinttikerroksen kohdalla. Vain päätyikkunat varmaan kummassakin päässä rakennusta.
 - Mitteepä sanot jos minä pinkasen tuon pihan poekki ja otan pirtin hallintaani. Suatatko sinä vahtii ikkunoeta sen aekoo kun minä piäsen rakennukseen. Ei siinä univormuu tarvihe.
 - Kohtapa tämä on meleko kuiva. Tuo sähkölämmitin oli tarpeeseen. Pikkusen on paksummat kohat kostijat, vuan kyllä ne piällä kuivaa. Ootahan kun mieki suan vetimet niskaan, sittepä sitä suattoo lähtee taestoon tuimmaan.
 Viirto livahti ovenraosta pihalle kun Tikka ase kädessä seurasi näkyykö liikettä ikkunan takana. Viirto juoksi niskat kyyryssä pihan yli, ilman että mitään tapahtui. Hän pääsi portaille ja kokeili ovea joka oli, niinkuin arvata saattaa - lukossa. Viirto vinkkasi kädellään Tikalle kutsuvasti ja Tikka käveli pihan yli, pitäen kuitenkin ikkunoita silmällä.
 - Pirulauta lukinnuhan se kehvel on oven. Mitempähän siitä piästään                                                                                                                                                                                                                    läpi?
(jat.)