smileyku on tuaskii lauvvantae ja saonapäevä. Tietenki sen saonapäevän saesi vaekka joka päevästä, vae ihohan se kulluu jatkuvasta läträämisestä. Kesällähän sitä saattaa kylypiä joka päevä kun saattaa sitte kuivatella hempijässä kesätuulessa. Vae meeppä tuonne pakkaseen se voe  tulla vaekka mikkä lipsanlemmot nakertaan terveyttä. Terveöshän se kumminki on se tärkein. Vaekkei tässä oo ikkää tervettä päevää nähäny, niin kumminki on hammastapurren konytty jo näelle vuosille ja aju jatkuu.
smileyNyhhän tuo yön aekana on pakkanen kuollu olemattomiin. Sitä vaelle, ettei ala räöstäät tippumaan. -0,3 on mittarissa livahtanneeko + puolelle? No seki kelepaa. Monenlaesta säätä sitton nähäny, tuulta ja tuiskuva. vaen aena kumminki on ilimoja pijelly.
smileyOesihan se kovin onnellista jos oes aena kesä ja lauantae, mutta riesasa neon sillonki. On ukkosta, että saa pelätä millonka on tuvan nurkka tulessä, tae jos kohille sattuu, niin sehän salama tappaa. Kovin harva on siitä myllystä pelastunu ku on kohalle sattunu.
smileyKesän ikävijä puolija on tietenki pitkät sajejaksot. Vettä tullee kuin Esterin myllystä - peellä.Siinei mieli mettä keitä kun koettaa aorinkua ottaa ja paksut pilivet peittää aoringon. Kumma kun nei viisaat oo rustannu keinoaorinkua lämmittään  pilivisenä päevänä. Vettäki jos satasi seos kusikuumaa.
smileySittehän on vielä kesänriesoja itikat ja kärpäset- Siinä kun ulukona vähäaekaa koettaa ilimastoetua munasillaa, niin eikö perkuuti monenlaesta inisijjää hyökkää kimppuun ja kutisevia paokamija on kohta äijä täönnään ja sitä raapimista onki sitte kyllälle asti- Onneksi ovat nyrkillä tapettavia. Jos alakas pääskysen kokoset itikat pörräämään niskassa niin sepä voesi riemun nostaa?
smiley No, oli miten oli, mutta näen on, että kesä on kumminki mukavaa aekaa. Seon komijaa haestella kesäntuulia ja katella lintujen lentelyvä ja kuunnella käjen kukuntaa. Kovalla kohinallahan se on kevä jo tulollaan.Talaven selekä napsahtaa poekki Heikinpäevänä. Liekö peräti ny? No ei se varmaan kaokana, ettei tuu läpijä päähän.
smileyTaas tästä tuli puuta heinää. Niinpä se pittääki. Metässä on talon turva, sano vanaha mies. Pitäneekö sekkää ennää paekkaasa. Ne nämä ajat on niin kummallisija, ettei sitä ossaa ennustaa. Utelijaana saa ootella mitä päevä tuo tullessaan. Usseimmiten mukana on pettymystä ja surkeottä. Vaen sitäpä tuo lienee kaekilla, ikkään tae sukupuoleen vilikuilematta. Näellä mennään jos evvät riittää. -O-