OSA.11,
  - On kae se niinnii, vuan jos kaekki mäntässiin luukulle koputteleen, niin mistäpä ne rahat revästässiin.
  - Ohan niillä nyt se Unijoni. Sieltäpä sitä tulloo rahoo kuin villaköyttä. Siinä ei kohta tarvihe pikkunavetoeta, kun Unijoni maksoo kun isäntä makkoelee.
  - En tiijä! Parempi se oesi kun maksasivat tuotteen hinnassa. Ei oesi jatkuvasti kaopunkilaesilla ne tujet hampaessa.
  - Vuan jos maetolitran hinta nousoo palijo, niin ne isot isännät valtoo koko markkinat. Palijo kun myö niin palijo saa. Sillon sitä mökkiläestä viijään kylymällä kyytillä.
  - Oli miten oli niin isot ne aena potin korijovaa. Eipä maha semmosta systeemijä tulla, että seos kaekille tasapuolinen. Isot tilat ovat aena niskan päällä.
  - Eipähän se oo mökkiläesellä ikkää ollunna heleppua. Sillon aekonnaanki kun lehemät lypsi sen verran että yhellä pikku panikällä ruahattiin maetua meijeriin. Vaen se sillon oli melekeen samanlaesta kaekilla. Vöyreemmät suatto panna muutaman pänikän päevässä. Ei ollunna tankkeja eikä lypsykonneita. Yhtäkaekki päevästä toeseen vaen selevittiin. Ja kun tarkasti eli niin sitä kerty jotaki sukanvarteenkin. Vaen nythän sieltä Tupperinkävijät tullee. Aoto ajo pihhaan.
***
Keväinenaamu valkeni sumuisena ja pilvisenä. Tuuli kylmästi pohjoisesta. Seppo oli vähän apealla mielellä. Tarkan miehen mieltä oli rassannut monien satasien Tupperi ostot.
  Hatuttihan se, vaikka ei tohtinut mitään sanoa. No, Matti oli sanonut sitäkin ronskimmin. Seppo hymähti illantapahtumille.
  Rutiinilla navettätyöt oli äkkiä ohi. Maito tankissa ja elukat ruokittu. Navetassa oli kyllä ahdasta, kun Salmekin oli tuonut lehmänsä Niemen navettaan. Mullinkasvatuksesta oli luovuttu. Vasikat pantiin välitykseen. Se tuntui parhaalta ratkaisulta. Tosin Seppo oli ehdottanut, että jos Turakaisen navetta kunnostetaan mullinkasvatukseen, mutta siitä oli ainakin toistaiseksi luovuttu.
(jat.)