UHKAKUVIA!!
***
Uhkaavana hyökyy kuumat hyökyaallot päällemme. Vettä huutaa nääntynyt keho. Kuiva kieli etsii kosteutta, mutta tapaa vain karrelle kuivuneet hammasrivistöt jotka etsii, mutta eivät löydä. .Hiilenmustana näkyy jälkesi elämän valkealla hiekka-aavikolla. Kangastuksena näet pelastavan huomisen. Siihen luottaen jatkat sokeana eteen päin.
***
Uhkauksia ja kähmintää ilmassa. Politikot kiertää kehää, etsitään kamuja ja heitellään herjoja toisintuumaaville. Ootettavissa katkerraa sanailua. Mustaa pestään valakijaksi ja roeskastaa paskaa tuulettimmeen. Tyytymättömyys saa homman haisemaan ja korona korjaa satoa.
***
Kelopuussa kukkiii kesäiset ajatukset. Temppu tehdään jos ei kaava unohdu. Kankeat kaavat vaikea sulloa pieneen tilaan. Pilaanko kaiken. Hapanmaitotuotteissa on hapan maku. Kettu kaipaa kettukarkkeja. Susi on hukassa eikä kontio saa hunajaa.
***
Siivetön lentää päin seiniä ja pyrstössä pyörii puristusvoima. Lepopäivä siunataan mennen ja tullen. Mutta ei käsitetä. Mitä se on? Arvaillaan vain arvaamattomia. Pyhitetään lepopäivä ja kirotaan levoton yö.
***
Pöytälaatikossa Rauha! Jallaat mutkilla. Päässä pyörivät hikiset sukat. Korvat hörössä kulkee juna pohjoiseen ja keukkuen jatkuu matka Lappiin. Ei pappiin ole luottamista. Satuja kertoo ja katuja mittaileen joukkojen suuret laumat.
***
Raskaasti painuvat silmäluomet! Kuusen alla on kolo jossa voi unohtaa eilisen ja elää tätä päivää. Ei huolen häivää näy kiven sisässä. Valo puuttuu. Rollaattorin vaihteet on loikkarilla ja päässä humiseet syysmyrsky. Kohtalo koettaa taistella tuulta vastaan, vaan ainoastaan saa aikaan sanomista. Sanomista luen sateisten päivien summan. Aurinko paistaa harvoin varjossa vaeltaville. Keinovalo kylmä kaveri. Lämpöä saa risukasakin joskus, mutta kohtuus riittäisi!