SIEMENIÄ.
***
Maanantaeaamu katsoo rähmäisin silmin alkavaa viikkoa. Mielessä on hikisiä päiviä ja tukalia öitä.Taustlalla Koronan pelko !Onko se viisauvven alku? Sitä ei kukaan tiijä. Pärskiien kuikee pekokas kansa - pesten käsijään - syytön uhri kirovAA kiinaN lepakot ja yskii kaenaloon. Eauvin siemenet ilmassa leikkiä lyö ja etsii siersinpsria löytääkseen kämpän jossa lisääntyä.
***
VALVOVA silmä sanoo sanansa ja katso, kauas missä katse kantaa. Tyyne kyntää eikä vaadi palkkaansa. Anova katse silmissä käy poika merenrantaan. Antaa ylen ja YLESSÄ soi sunnuntainsävel. Arjesta huolimatta. Auvoinen tunnelma rannalla.On helle ja nutistiranta! Suomen suvi jäykistää jäsenet ja siementä sirotellaan holtittomasti vakoon.
***
Laskemalla on helppo tulla alas. Jakolasku on tarpeen jos puu kohdalle sattuu. Jälkipolvien kertomuslasku on kamala maksaa, mutta taksaa on vaikeaa määrätä, voi häärätä hellan ääressä jos on emäntä. Isännällä tuskin riittää riippumattomia ajatuksia ? Jälkikasvu täyttää maan ja onnessaan unhoittuu maailman hätä!
***
Siemenperunan turvin katsomme tulevaisuuteen. Perunasta versoo läskiä luitten päälle ja alle sortuu pimeä kansa. Parasta ennen on nukkunut pommiin, ei herää hommiin vaan nukkuu onnensa ohi. Onnenmaassa tunkosta, turvaväli vaihettu tappituntumaan,
***
Enpä tohi häiritä äreää naista. Monenlaista vastaan kävelee. Liikettä niveliin. Luukato on ikävä murhe. Linsseistä ei apua jos papua tarttee niin apu on lähel Paitti silloin kun on ottanut onnen omiin käsiin. Vaimo huutaa eläimen tuskaa ja kissalla karkasi yksi henki. Kaheksan jälellä, Karvoja suussa. Mielettömyyksien markkinat kauppaa onnea alennuksella. Älä mene halpaan. Rahalla saa Kunnollista K-kaupasta.!
***
Esterillä riittää sinullekin. Vesihanat valtomenaan antaa pyytämättä - pohjoinen puhuu ja etelä kuuntelee menneen talven kaikua! Ei mene kun hetkonen kun hyytävä tihku panee alimpia aidanvitsaksia, mutta sähköpaimenesta saa sätkyn.
Näin ollen Hiljentykäämme. Tiukka mutru huuleen ja turpa vastatuuleen tai vihta? Mummolla on hyvä osa josta pappa vain unekssii.
***
Vaen ei kae tässä! Aamu kankeus antaa ryhtiä elämään ja lyhenevä askel pitentää matkaa! Jaksaa -jaksaa- kunnes väsy voittaa!