TORVENSOITTAJA
***
Saateri! Sano sinä muuta ku asijaa . Tässä poeka joka ei leikkejä harrasta! Männee ihan tottuuventorven puhalteluksi. Näöttää ettei huumorija mahu joukkoon - sitteesikkää. No eihän tässä ou heivvuun varraa. No, eikköön tuo passanne välliin puhhuu asijaaki, ettei tottuus unohtusi.
***
Sehän meikä onnii nyt ku uuvesti syntyny. Äkistetty onnii oekeen pienestä välämästä ku näötästää jäläkipoltteita vielähhii olevan. Vaen haetanneeko? Tosin kun pitkistyy niin mutkistuu.
***
Seon maenijo asija kun jäläkipoltto toemii ei mettaani karkaa avaruuteen pahojaan tekemään. Sopivan tiukalla kruppunaru tuottaa intermezzo naotinnon. Toki koppeloki käö. Kantsii kokkeilla.
***
Se pittää olla läpinäkyvää, kumminki veenpitävää. Tämä on melekeen ku akvaarijo. Kallaa riittää palijastajen pahatki puolet - suom. perseen - mutta kumminki tottuutta turistaan.
***
Kuten jo vikkuuttelin, vaekijjaa on taevallus. Naeset kahtoo ylön ja Kaekenmaaliman Heitemannit naorraa persettään reppijen.
***
Koeta tässä sitte taevaltaa nuhteettomasti, niinku meikäläesen tulisi. Voep jiähä ne taevaanilot, näellä keinoen näkemättä? Tosin siittei oo mulla mittää hajuva mikkä on sinne pääsyvaatimukset ja voeko treenata. Harijotteluhan tekkee mestarin joka asijassa. Vae Toevossa on vahavuus?
***
Kyllä se meikäläenen taetaa ollahhii oekija tuuliviri. Mieliptteet muuttuu ku vuojenajat. Toesaalta vaehtelu virkistää. Jos aena kärvöttää sen saman, jopa kuolleen mielipitteen kaverina, niin sitä itekki vanahenee sen mukana. Vaen kun valittee aena uuven ja vaekka naapurikarsinasta, niin sitähän pyssyy ajantasalla!