...päivä ja luistava keli. Dementijahiihtäjät täyttää kadut ja tiet - sukset vain puuttuu. Juuttuu jalka ajanrattaaseen ja se onkin sitten menoa. Kenoa pelaa köyhä kansa, mielessä suuret setelit. Metelit tuottaa pahennusta nukkuvan kansan joukossa. Loukossa vaanii syksy ja käy kimppuun.

***
ETÄÄLLÄ siintävät kaukaiset vuoret. Silmissä vilisee seitikin antama huuma. Onko kuuma? Kesä meni! Suurena laskeutuu taivas maanpäälle. Alle ei saa jäädä! Sieraimista sinkoilee elämän neste. Verta pakkiin ja vedetään viimeinen virsi!

***

HUKASSA hirsi joka oli elämäni puu. Avoinna suu josta näkyy huomisen tuulet. Joko kuulet? Jossain louhitaan! Monistus toimi menossa. Selkä kenossa otan vastaan mitä tuleman pitää. Mikäli itää pikkuset tulevat täyttävät maan ja käyttävät tehoainesta sielujensa hyväksi. Pysyväksi iloksi muodostuu kivinäyttely. Kivikasvoin katsovat jäykät naamat.

***

HÄKISSÄ vielä killuu hirressä kanarialintu. Pää alaspäin. Menikö veri päähän ja jäähän nappasi Inarin järven. Niin pitkä on kuin paksukin. Tyytyväisyys taattu tai rahat takaisin. Makasin... onneni ohi. On niin pienestä kiinni ja mahdoton ei mahdu olemattomaan. Kultainen leikkaus on rikkaiden viihdettä. Köyhä tyytyä saa elettyihin päiviin.

***

KELOPUUSSA kukkiii kesäiset ajatukset. Temppu tehdään jos ei kaava unohdu. Kankeat kaavat vaikea sulloa pieneen tilaan. Pilaanko kaiken. Hapanmaitotuotteissa on hapan maku. Taku on Tikun veli, setä on Aku!

***

SIIVETÖN lentää päin seiniä ja pyrstössä pyörii puristusvoima. Lepopäivä siunataan mennen ja tullen. Mutta ei käsitetä. Mitä se on?

***

PÖYT*LAATIKOSSA Rauha! Jallaat mutkilla. Päässä pyörivät hikiset sukat. Korvat hörössä kulkee juna pohjoiseen ja keukkuen jatkuu matka Lappiin. Ei papiin ole luottamista. Satuja kertoo ja katuja mittaileen joukkojen suuret laumat. Höpinät ei lopu jos ei katkase! Räps katkesi kamelin selkä. Paranee huomiseen. -O-18.9 2014