Haastetta pukkaa. Vaikeuksia nousee taivaanrannan takaa. Taipaleella oleva katselee huolestuneena tulevaa tilannetta. Oootettavissa myrskyvä ja sajeilmaa. Kulkupeli katsastamatta ja romuksi päässyt.
***
Akselit poikki ja kumit puhki. Syylärissä vuoto, mutta peli vain kulkee. Maailma tarvitsee kulkupelejä. Kuten huomataan toiset ajaa ja toiset pelaa Vieraat vaikenee ja viisaat horjuu , mutta kesken kaiken katkeaa. Palasista kootaan uusi maailma - se parempi.
***
Merellä kulkee lentävät hollantilaiset. Purjeet kasassa ja vesilastissa. Kukaan ei sano mitään, korkeintaan tavailee loppumattomia viisauksia joita viisaiden kielestä irtoaa. Viisas pitää vipunsa piilossa, ettei siihen joku kahjo kajoa.
***
Hiljainen haviseva tuuli leyhyttää perseenpyyhettä. Laihialla mennää ja Korijalle tullaan...Käytettyä kaaraa riippuu kuusen oksilla. Kuin Joululyhdyt ne loistaa valoa pimeyteen. Muutama harhautunut heebo kurkkii ovelta mutta tietopuolinen viisaus tyrmää hänet.
***
Maailma on kääntänyt selkänsä ja vertavuotava haava on selässä jossa törröttää tulevaisuuden sanomat. Voi Ukko minkä teit. Olisit tyytynyt vaan kutittelemaan.
***
Oi Suurin miksi tuhosit alkaneen aamun. Ehtoo itkee menneen talven lumija ja unija selevittää selevästikattoja. Ei malkaa silmässä - vaikka kaihi! Silmän käteen ottaen näkee parmmin. Kokkeillaan?