***
Vaekijjaa seon ioskus mullaki. Pökkelöt kuatuilloo ja taevaalla näkkyy tähti. Sielläkö poijan koti on??????
Tietennii seon vaen järijestelykysymys tuo tähtijutska. Lähetettään jokin itoli kiertään sen seimen tietämillä. Eiköön ne niitä tähtiiksi maenihe. Loesti sitte tae ei.
***
Pieniä on Vorttuminrahat kun me jouluna pakkaotaan liikenteeseen. Siis sie ja mie! Siinon mirhaa ja muuta huumaosaenetta. Siinä kalapennee optijot ja muut paperirahat kun tärskäötettään tuomiset pöyttää.
***
Niin se kolomas mies? Niitähän löytyy. Viisautta vähemmän, tolloutta enempi, pittää olla rajatappaos. Ohan sitä viisaotta vaen kun seon vanahentunutta. Ja muutenki monella huono ulosanti..
***
Hättyyttää hartaat palavojat sun hittoon ja siinä osinko jää saamatta. Kumartelleehan se jäökkäki selekä jos parempasa kohtaa. Semmonen oes kyllä hyvä. Notkijat polovet ja ratsupaekat korreloe kummasti.
***
Eiköön tuosta tyhymästäki voes valeasulla valella viisaan miehen, sen kolomannen. Ei tietekkää KOLO manneja vaan tavan valakolaesen, irtoparralla? Viisaus kyllä riittää vaen rohkeos puuttuu? Luvatahan voe - tottuus on toinen. Voesko niitä mitenkää suaha tillaokseen?
***
Nälkä on vieraana ja vie tuhkattii pesästä. Tilalle tuo murhetta ja tuskaa. Syksyn ruskaa on hyvä katella akkunasta. Ulkona viimat vinkuu eikä oo tilaa majatalossa ...Kuitenkin on otettava vastaan mitä ylhäältä annetaan.
***
Kuitenkin kaikitenkin. Pakkanen panee ja viima purasee, onni potkii ja kohtalo hymyilee, mutta ei pie uskuva houkutuksia vaan jämysti pittää tuulesta kiinni.