HATUTTAA
Mitenkö se niin? Sehän pittää koettaa teille seleventää. Hattuhan on sen vuoksi ettei päätä palele. Jospa hatun saaja voesi - heittäsi heti hatuttamasta. Joku rietas voe oekuva tuosta ja luulla jottae riettaeta. Eihän niitä semmosija - vanaha äijä.Sitä ei lippalakilla päästä hääviin asemaan, mutta kun oes joku silinteri niin luuliskohan joku vaekka herraksi? Mistäpä nämäkää tietää?
***
Tietenki aena tietää jos kyssyy. Ussein varsinkin aekojen kuluvessa on kyselty teitä. Vaekka meikäläenen eppäelee, että siihen aekaan ei teitä oo ollu, polokuja vaen, joten totejamus kuuluu: Kysyvä ei polulta eksy. Vaekka meikää kyllä eppäelyttää, että on ne ollu niin etevijä ennenki, että ovat kysyjälle valehelleet. Kukapa omalle reviirille tahtoo tunkeilijoeta. Tae antaneet nuijalla otsikkoon, että kysyjä ei huomista päevää näe, eikä rehevijä metästysmaeta. Katteotta on ilemenny sillonki..
***
Se on entiaekaan ollu elämä muutenki seikkaeluva ja leivän perässä juoksemista. Sanonta on tiettty kuvannollinen. Eihhän voe olettaa että reikäleipä pinkoo henkesä häjässä ja nuijamies perässä. Karhun jälessä se luolamies on varmaan juossu ja hirven.
***
Kivi jo tievotteli aekoenaan, että: Karhun kansa paenii lyö ja maalima unhohoon jääpi! - Tuota oon kovasti funtsinu, että miten niin - unhoon? Oliko äijällä tementiijaa, vaen selevisiko karhu voettajana? Seon niin vaekijaa varmana tietää kun Kivelläki se selostuspuoli on aeka hataraa. Keskittyy vaen haehattelluun ja epätäsmällisyyksiin.
***
Moni muuki kirijaelija on ollu tietävinnään hyvinki tarkasti mitä luolamies on matalanottasa alla pohtinu. Varmaanki matalamielisiä ajatuksija naapuriluolan äijästä. Miettijen keinuva miten saesi sen päeviltä. Vie lempo riistat ja naeset. Sillehän on pantava piste. Ja varmaan paniki jos oli tarpeeksi vaekkuva kynnen alla.
***
Ny tuli penkastuva tuota ihimiskunnan aamunkoettova. En tosin ollu sitä näkemässä, mutta semmosta oon kuullu.ja lukenukki. Vastuu on siis muilla. Eihän tämä mittää huomenna puhutaan vielä tyhymempii. Jos ei vaen satu eksymään.-