PITTÄÄPÄ..
...joutilaisuuven ratoksi( itteni, muista en tiiä) jottae höpistä!
***
Sehän taetaa olla meleko vähissä tämä vuosi. Niin ne nuo viisaat aenakkii höpäjää. Itellähän tässä eijoo mittää havaintova tulevasta tilanteesta, sitä vaen mennä möllöttää kuulopuhheijen mukkaan.
****
Sitä hupattavat että seon kohta uuvesti syntymisen aeka. Kaekki entinen nakataan jätteisiin ja lähettään yrittämmään uusin voemin puhtaalta pöyvältä. En kyyllä jummarra tuommosta politiikkaa. Jos oesi jatkanu entistä rattaa?
***
Voe se olla tietemies erehtynykki laskelmissaan. Mistä helekutista se voesi tietää maapallon synnyttävän? Täh! Ja missä sillon synnytyselimet? Minä vaen kysyn? Onhan sitä sanottu että me asustellaan maapallon rinnoella. Tae aenaki toesella.Niin sepä eijoo ollenkanas hyvä asija jos meitä aletaan imemään kuiviin kiihtyvällä vaohilla.
***
No toesen kuolo on toesen leipä. Jos annettaanki sille tulevalle tenavalle votkoo? Sehän voes olla hyvinnii mukava tulokas pienessä laetamyötäsessä. Ei pihistelisi panisi vaen retteesti haesemmaan! Jäläkihän oes tietenki kamalaa! Vaen vittuako me siitä, kuhan on lystijä!
***
Monenlaesta ennustaja Eukkuvahan sitä on nyt liikenteessä. Jokku huutaa vaekeita aekoja. Voevat olla oekijassa. Toeset taas kurkkusuorana huutaa lissää liksaa ja ettuuksia. Ne aenaki on väärällä tiellä. Sillä mistä saatanasta sitä lissää voe ottaa kun jo ennestään velekarahalla komuroijaan päeväkerrallaan parempija aekoja kohti.
***
Vaen se lienee sitä politiikkaa. Se vaen pikkusen huvittaa, kun hyvätuloset tuntuu olevan kaekista kurijimmassa asemassa. Haeskahtaa vähän ulosteelta. Vaen näenhän se aena, eikävaen jouluna!