OSA.41.
  - Onko muullon näkyny moisia markkinoita.
  - En minä aenakkaa ou huomanna. Enkä ou niitä isoja aotojakkaa nähnä.Minnoon ny selevittännä mitä tiijän. En palijo kyllä tiijäkkää. Mulla on parempaahi tekemistä ku nuapurin kyttääminen.Jos herrolle soppii arkinen perunasoppa, niin saanko tarijota, Salme yllättäen sanoi.
  - Kiitoksia paljon. Vaikka järki sanoo, että älä syö, niin maha mouruaa siihen malliin että jotakin sinne pitäs.Onko se Pökiöllä näläkä?
  - Eipä koko päivänä murustakaan. Arvaa?
  - Olkaa hyvät ja tulkaa. Soppaa kyllä riittää. Omat miehet näöttääki syöneen joten pöytään vain.
  Seppo oli syötyään rientänyt puusavottaan. Matit pelasi Mustaa Pekkaa. Poliisit istuivat pöytään ja alkoivat aterioita.
  - Eikö siitä Jyrkistä ole mittään tietoa. Onko se tosiaan tapettu? Verta oli ollu palijo, Seppo kertoi. Ei kae se immeinen elä ilimän verta.
  - Joo onhan siellä verta kuin teurastamossa, mutta kenen verta? Siinä se tupakka kulluu, enenkuin tämä savotta on selevä, Kumarainen sanoi ruoka suussa.
  - Minä se uskon että se moottoripyöräjengi ovat Jyrkin nupanneet. Tai olisiko ihan ijän mafia asialla+ Mikä nämä nykyvään tietää. Venäläesiäki pörrää joka paekassa.On monennäköstä maahanmuuttajaa. Ei niihen käsissä Suomipojan henki palijua maksa. Jyrki kun oli semmonen renttana. Ei älynny pienuuttaan. Turritti oikeihen miestennii päälle.
  - Joo muistanhan minä kun teidän Mansikki pani Jyrkin ottamaan lukua.Olihan se sekin tappaus. Vaan kun on ammattitaitoa niin se tulee ratkaistuksi vaikeakin tapaus. Kyllä se tämäkin alkaa siinä aueta, kunhan hintoihinsa tulee. Olipa emäntä keittänyt maittavaa soppaa. Kiitoksia kovasti. Paljonkohan me ollaan velkaa. Pökiökö se maksaa?
  - Se maksaa joka tilaa...
  - Ei se mitään maksa. Tulj keitettyä isolla kattilalla. Samapa tuo on syökö liiat polliisi vaen koera. Salme nakkasi.
  - Niinpähän tuo taetaa! Nythän se meijän pitäs lähtiä kahtomaan sinne Turakaeseen jos sinne tehtässiin muutamaksi päeväksi miesten huoltopiste. Koko kylä pittää kuulustella ja katella sitä kavonnutta. On siinä semmonen urakka, että aevampa hirvittää.
  - Joo voijjaanhan me lähtiä kyselemään mitä se Martta sannoo. Sattuu olleen paha päevä - seon hyvä jos minäkää saan kortteeria.
(jat.)