PUHTAALTA PÖYVÄLTÄ...
...taas on tarkotus lähtijä tutkimaan olematonta tojellisuutta. Pittää panna eholle väettämijä joessa eijoo mittää perrää. Etukeolaa on senkin eestä - ja kokkaa. On oletettavissa että pöyvälle pittää nostaa semmosta tutkittavvaa joka ei pistä hanttiin.
***
Luon katseeni, ilman lapiota, seinävieriin ja huomaan varsin ajankohtaan synkkaavan potilaan - villasukan.
Jo ulkoinen olemus viestii sukan vaikeaa elämäntaivalta. Reissussa on rähjäännytty ja nukkavieru olemus juoruvaa jopa boheemiseen elämäntapaan. Melkein voisi outo arvata, että sukalla on ollut työtausta. Kumisaapas on tuttu kaveri, Nappaskengät ja muut avokkaat ovat peräti tuntemattomia.
***
No sehän ei sukkaa pahenna. Olisikko myönnetävä jopa työnsankarin arvo? Puttiini on semmoseen antanu kuulema taas luvan. Oliko Puttiini pattiineissa, sitä ei uutinen kerro, muta mitä väliä?
***
Horijahti asijattomuukssiin! Sukkaan palatakseni, huomionarvoista on että sukka on nykysuuntauksen mukaisesti eronnut paristaan. Onko leski vai onko karannut sitä ei sukansuu kerro. Suu on, sen voin kertoa hyvinkin kovassa iskussa. Kirkaanpunainen suu hehkuu intohimoa vielä vanhoillapäivillä. Sukan sukupuolta en uskalla käyvvä tutkimaan. Se on virkavalta heti niskassa ja viatonta tutkijaa putkaan haalaamassa syynä seksuvaalinenhäerintä ja perverssi käöttäötyminen. Joten annetaan olla seikka salaisuutena.
***
Ilman punaisena hohtavaa suuta sukan olemus on arkisen harmaa. Tuossa se makaa pöyvällä kaikessa surkeuvessaan Rajusta elämästä juoruaa ammottava reika kantapäässä ja myös varvas on aikoinaan kurkistellut maailmaa etupäässä - kärestä.
***  
On siis otettava neula karvaseen käteen ja tietysti lanka neulaan. On suoritettava arvio kumpi on tehtävä kursinta vaiko parsinta? Varmaan uusavuton ei tiijä menetelmien eroja. Ehkä pieni selvennys on paikallaan? Kursintaa käytetään kun halutaan mennä siitä missä aita on matalin. Mikkää aitajuoksija ei kursijan tarvii olla. Kursimalla reijän reunat harsitaan yhteen . Se voi ahtauttaa sisustaa, mutta vanhasta sukasta toki väljyyttä löytyy.
***
Parsinta puolestaan on perusteelisempi korjaus. Reikään pujotellaan ristikkäin ikään kuin paikka. rakennan kompromissin ja panen tuomijon tasajakoon. Kärkeen kursinta ja kantaan parsinta. Jo lähtee! On paikallaan katsoa netistä jos jokin jäi epämääräseksi. Muutenkin onko välijä. Ostaa uuvet sukat, semmoset herras-sukat. Kuka se villasija ennää? - Kesällä?