kun tarpeeksi tähtää, aenaki navetan seinään. Tarvitaan tietenki pitkä pyssy ja kourallinen kuteja. Jos sitte on miehessä metästäjän vikkaa, niin sehän alakasi työntää kutija piippuun. Mitä taas siitä seoraa. No Hyvää Päevää! Tästähän on montaki ennakkotappaosta. On räeskitty linija-aotoja, koulukkaeta, ja kavereita. Onpa joku käöttäny torrakkuuvaan siihen mihin se on metästysase tarkotettu kuten hirveen, peoraan ja jänikseen. Sorsametillä räeskitään sorsija ja taveja ja naapurin vittumasta isäntää. Vahinkon päähän tietenki, vaen saman se haoli silimässä tekkee, oli vahinkossa tae tahallaan.Eihän toki sitä passaa menettää tilasuutta jos vilahtaa, ehtiihän sen saaliin nähä sitte kun mennee tutkimaan oliko naapurinlehemä vae anoppi!
***

Suurena huolena vaemaltaa rinnassa Satunnaesella Tukijalla tuo maaliman raoha. Tykit paokkuu ja ohjukset kattelee kohettaan ja kun sen löytää niin jäläki on kamalaa. Monella jää viimme sannoeksi jotta nyssse tullee, vaekkeijo tampereelta.Näen sivusta seoranneena sitä mietii, että löytääkö se ohojus aena oekijan osotteen. Jospa menneeki paokkumaan väärille veräjille. Seon tuo tekniikka niin monimutkasta ja johot monivärisijä ja kytkennät vaekeita, niin lienee tuolla joku tumpelo joka kytkee piuhat väärin ja vahinkua ei voe välttää. Eijoo ensi kerta kun naapurissa rutisee - eikä viimmeneen Oon kuullu että se navikaattoriki saattaa puhuva puuta heinää ja vie ihimeeseenuskovan kauaksi oekijasta osotteesta, eikä tuo takasi.Kumma värkki. Mullahan eijoo navivehkeitä eikä muitakaa hienouksija,Vae eipä ookkaa onnistunu viemään väärään paekkaann - väärään aekaan.
***

Herättää tietysti kysymyksijä, että minkä tähen?  Minkä vuoksi? Missä mennään ja tullaanko takasi? Nämmonki elämää suurempija kysymyksijä- Joku kirijaviisas on koettanu sorvata vastaosta, mutta sorvin puutteessä on pitäny turvaotua käsityökalluihin, Sen ny arvaa mitä siitä tullee, jos ei arvaa väärin. Oekeinarvaaja pistää varman päälle ja tietää että ikiman sorvia tuotteesta tullee muotopuoli, tai siis toenen puoli ei oo samanjaenen vae onki erilaenen jota Satunnaenen Tutkija pitää hämmästyttävän näköiseltä. Varsinkin jos se ohjus osuu niin vitsit loppuu? Vai loppuuko sitenkään? Kannujahan on valettu monneenkin makkuun ja saatuilmennettyä eri tyylejä, mutta jopputulokseksi on saatu ratkaisematon. Asijoijen näen ollen huomaamme elävämme arvaamattomija aikoja. Ei ees Einsteinit eikä Kekkonen osannu sanua mihin sitä ollaan menoss, vai joko peräti ollaan KOTIIN palaamassa, niin kuin kunnon Kepun tuleekin koska on KOTIIN TULON ÄIKÄ.
***

Herttinen nyt vilskahti meikällä polliittiselle puolelle. Näenä hektisinä aekoena ei parane alakaa verukehtammaan joutavia. Kovin innostuu akiteeraamaan niin huomaaki äkkijä istuvasa jossaki helevetin valtuustossa kattomassa miten maa makaa, vaiko seisaallanko se on jo valamiina taeston tielle. Eespäen, eespäen laolaa vasurit tippe silimässä vaekka on vastamaa ja monttuja tiessä, mutta tulossa on yöpakkaset jotka vaikuttaa tietä tasottavasti. Jää voi jopa kantaa äijän paikasta A paikkaan B, vaekkei ees halua, vai haluaako? Kas sinäpä kysymys vain vastaus puuttuu-
***

Suurempija surematta alkakaamme arjentoimet. Katsahtamme taivaalle ja huomaamme sen savenharmaana lupaavan vesisajetta. Sehän ei oo hyvän eellä, mutta jo Atami aikoinaan huomasi: Jos se sataa niinannetaan sataa ja korjasi viikunanlehtesä paremmin ettei pili kastu.Tarkka on vaan noususuunnassa, Nyt +11.1 Varokaa se voe vielä helteen pukata - ensi kesänä.-O-