että ollakko vae eikö olla. No, ylleesähän se on - jotenki. Toesilla paremmin ja joellaki päen persettä. Vaekka asijat oeski kovastikki kysseenalaset niin sitteki sitä pittää olla. Vaen mikä on ollessa kun ruvisleipä maestuu ja suoli toemii. Ei mikkää! Varsinki jos rietaotuu johonki ennenkuulumattomaan voe kierrokset yltyvä riskirajjoelle ja sehän ei oo ikägubelle ollenkaa hyväksi, siinä voe olla arvaamattomat seoraokset.''

Tokihan on selevää että voe arvata väärin, tae ottaa riskin ja työntyy ärijänteeseen suurempija äplistelemättä. Siinä se sitte katotaan kestääkö perse merivettä. Siinä sitä sitte saa ottaa uutta suuntaa. Siinäki on sitte valinnan paekka, että pyssyykö rannantuntumassa vaen suuntaako reittinsä suoraan ulapalle. Tämä viime vaehtoehto saattaa muovostuva kohtalokkaaksi, nimittäen jos rantaa ei näö niin mistä voe tietää mihin mennä? Sen tosin sillonki tietää mistä on tulossa - rannastahan sitä. Mutta eihän niin suurta merta ettei rantaa joka puolella. Toiseen rantaan vaan on matkaa enemmän kuin toiseen. Ihan simppelijä. Taas huomataan, lööperijä on runoilija höpissy puhueessaan rannattomasta ulapasta.

On kovasti kysseenalasta muutenkin heittäytyä virranvietäväksi. Siellä tuntemattomat kuviot saattaa nielasta ouvon kulukijan syöveriinsä ja sittepä sitä, vaekka oes ärijäkin poeka, on tilanne että eipä olla! Sehän on sitte uuven tarinan alku henkimaalimassa, mutta koska sinne - jos meinaa olla, on pääsy kielletty, niin tyytymme vain arvaelemmaan mitä siellä on.

Kamalan palijo sitä on vettä virrannu monestaki välämästä. Vaen veellä on notkijat sivut se vajeltää mutkasijaki reittejä ja mennee aena myötämäkkeen.Tosin oon kuullu semmostaki, että vesi nousee. Herttinen mihin se nousee, ei ainakaa päähän. Jos päänrakkoon kaataa vettä, niin eiköhän vaen se pyri tuolta alempaa vappaammille vesille. Seon oekijastaan meleko halijuva, kun tekkee Väenämöeset ja laskee laolellen vesijä, niin eiköhän kohta pijä uutta vettä kaataa kurkkuunsa. Pihtele vieköön se on yhtä kiertokulukuva koko rulijanssi. Vaen niin kae se pittääki, entiijä pitelisikö vae vetelisikkö.

Kuten arvoesa lukija huomaa tässä on selevää aamukankeotta. Voe olla että siitä se pehenee ja sitte sitä ollaanki pahassa pulassa. Missä sillon ollaan jää nähtäväksi. Sää on yhä kylmempää. Eka kertaa jöutuu ettiin - nappia. -0.5 on tarkka tällä hetkellä. Naapurin peltikatot ovat valkoisessa kuurassa vae onko satanu lumenhaetuvija yöllä. Sepä ei niin väliksi. Satoe tae paesto kaekki kelepaa. Suvaettevaenen pittää olla. Näellä asenteilla mennään etteenpen - pakki puuttuu. -O-