maalimanraetti yksinäestä tutkijata. Millon miki on kattelussa tae peräti piilossa, vaekka etitty asija oesi siinä silimäen eessä. Mitäkö sitte? No helekatti! Jos asijasta tae kamppeesta puuttuu näkökohta, niin seon sillon poesa silimistä. Iliman näkökohtaa ei voe nähä mittää? Vae voeko? Minnoon sevverran uusi tutkimusalalla että en oo vielä löytäny jalansijjaa. Näkökanta kun ensin löytys niin kyllä se saapaskin tulisi esiin. Saapas nähä. Tietysti nappaskenkilläki toemeentullee jos tiukille ottaa, varsinki jos on kalossit suojana.

Sekin on tosin hämäränpeitossa pittääkö se jäläki olla palijasjalalla tehty.Jos asija oesi niin hullusti niin luulempa että ne jää anturan alle, aenaki talavikelissä. Se voe pyörähtää vielä pahallekki mallille jos saje pääsee ylllättämmään. Pusakkahan siinä kastuu ja jälet huuhtoutuu. Semmonen tilanne tutkijaa raastaa vereslihalle. Mutta mitäpä ei pieni tutkija uhuraes koton ja isänmaan etteen?  Tosin taakseki voesi jottae tukija antaa. Paremmin pyssyy homma hyppysissä.

Jonkuasteisessa epätoevossa oon yrittäny raevata näkövälämää asijanomaseen kohteeseen, mutta sen näkökohan puuttuessa en saa seleville mihin kohtaan silimäsä iskee. Näen ollen vaekijaa on raportoija kun se kaikenkattavan näkökohan puuttuessa asija on hakusessa. Tosin voesi käöttää vanahaa kopeloenti menetelmää, mutta kun ei oo tietya mihinkä kätesä pannee

Luulempa että joutuu kehittämään  uusia menetelmiä nähdäkseen. Ehkäpä jokin elektroninenvempain tekee elämän helpommaksi ja osoittaa näkökohan mittarinäytöllä. Sitten on helppo löytää se hankalakin näkökohta. Se helpottaa tutkintaa ja tekee elämän helpoksi. Pitää vaan kääriä hihat ja hommiin. Sen sitten näkee muuttuuko tyhyjä ns. lihaksi.
***

Kolija sää on vallannu tienoot. Tarkka on -0.9 ja kylymempää on luppeissa. Siinä voe vielä hymy hyytyä ja  tulla mutru huuleen ennen kuin alakaa kevvääntuulet puhaltaa. No sei oo olleellinen asia. Ilimat ovat mitä ovat ja silleen! -O-