on sattunu aevan huomaamatta. Vaekka minnoon tarkka poeka ja pijän sanavaraston ovet tarkasti lukossa ja sieltä otan aena muutaman sanan päevittäeseen käöttöön. Ihan niitä tavallisija, kuten näenä aekoena on tapana. Ne tavalliset onki siinä tyrkyllä koko ajan ja semmoset kruusatut ja helemikoristeiset juhulasanat on siellä jossaki varaston perähyllyllä. Siitonki kauvvon kun oon semmosija tarvinnu. Oon vaen höpissy joutavia eikä siihen palijo koristeita tarvita. Eilen kumminki päläkähti päähän että ny pittää rakentaa juhulava synttäriruno, ihan noen tillaoksesta. Mutta kuinkas kävi?

Sukellin sanavarastoon ihan sinne peräsoppeen. Saen sllkin. Kaekki kullallehohtavat, komijoijen ruusukkein koristellut sanat oli viety - varastettu? Paksu pöly peitti hyllytasoja ja muutamija kuolleita sanoja oli  sikinsokin hyllyn peränurkassa. Oliko käyny varkaeta vae olivatko karanneet parempiin pittoehin, sillä kukapa se jaksaa vuosikausia maata paikallaan iliman sapuskaa ja pikku näkäräestä. Kalamanhaju tuntui selevästi nenässäni, vaekka räkä kirnusi klyyvarissa eestakasi kun pikkupoijatta.Ylitin kielellä lipasta tuotteen, mutta aotomaatti vetasi räkäsorkan takasi. Kaekkeen sitä joutuu kun tarpeeksi kattelee näetä eläkepäeviä.

Palasin takasin konneenääreen mukana nippu repeleisia sanoja. Olisi mahoton tehtävä koettaa värkätä niistä mittää juhulavaa ja kaonista. Semmosija riettaeta ja alatyylin sanoja mulla kyllä on riesaksi asti tuossa pöyvvänkulumalla. Väkisellä niistä muutama saattaa hypätä sanojen välliin - perkele!- vae haetanneeko? Sehän nykyvään pittää kaekki riettauvet näöttää ja esittää. Mitempä sitä muuten kun riettaella ja rahvaanomasilla sannoella.- tana.´-

Siitä juhularunostahan ei tullu tolokkuva. Yritin vaehtaa fonttija ja värejä, mutta ei vaan saanu esille kaoniita sanoja joka liikututtaa sankarin ja muutki saa kyyneliin. Kaikki on katuavvaa. Huhuilen sanavarastonuumenissa. Vain tomu leijailee alastomien hyllyjen setuvilla. Putsaan pölyt ja hautaan vainajat, ne näyttääkin olevan vierasperäsiä sivistys-sanoja joten tappio on olematon, kun ne kaikki oli jotenkin viallisia. Toivossa pitää elää, että hempijät sanat palaa ja joskus saan aikaan sen tilatun runon. Sitten laitan nuo riettaasti irvistävät sanat lukkojen taakse arestiin!
***

Sajetta on taas ilmassa. Ehkäpä eilistä enemmän.Raskaat pilivet jököttää paekallaan ja naapurin viiri osottaa suoraan alaspäen.Tarkka on +7.0 . Näellä sitä mennään Formulaa unohtamatta! -O-