Rakkaat Ystävät, Siskot ja Veljet, on maksunaika. Kuin kiljuva Jalopeura vaanii saalistaan, samoin laskunlähettäjä tahtoo sinut saaha kiinni ja repijä vaatteetki päältäsi. Laskujesi jono on pitkä ja eräpäivä lähellä. Rakas Ystävä ! Oletko valmis? Vaikka tilisi olisi ylitsevuotavainen ja jaettu jopa useammalle tilille sekä Sveitsin pankkiin salaiselle tilille niin ei se auta. Ammotttava, nälkäinen kita tahtoo sinulta kaiken. Ihan kaiken.

Rakas Ystävä! Ehkä päässäsi koetat keksiä verukkeitä joilla yrittäisit selvitä pinteestä, mutta ei se auta. Kerran tilisi tasataan ja huomaat olet alasti. Sinulta on viety kaikki! Siksipä on tullut yhestoista hetki koettaa saaha asijat reilaan ja jatkaa eteenpäin taivallusta. Sillä kirjoitettu on, että joka ei kulje kapeaa tietä ohjautuu upottavalle suolle ja siellä et pääse vainoojia karkuun.

Rakas Ystävä! Se vaanii jo kintereilläsi. Kuulet huohottavan hengityksen. Kuumat ilmavirrat pyyhkii jo perskarvojasi kärventäen jopa ihoa.Perse on tulessa! Mutta Poikani, tule rauhaisalla mielellä. Jätä laskut maksamatta , jätä talot ja tavarat, sillä aina löytyy sellaisia joille tavara kelpaa. Sankoin joukoin pyöriskelee tavaran tarvitsijaa joten elä sure poikani, sillä tulee aika jolloin tavaralla ei ole merkitystä. Lepposatpäivät ooottaa viettäjäänsä. Mutta niitä ei riitä kaikille! Vain puolihoito on luvassa puolihoitajalla ja puoliso on asija erikseen. Vapisee maa ja kukkulat horjuu. Leipä muuttuu lihaksi ja arki ryynnii sinun kimppuusi, Yhä kyselen Oletko valmis!

Rakkaat Ystävät! Tähän ahtinkoon on löytynyt pelastus. Suuri hahmo jonka siipien kätköissä et tarvitse mitään. Hänen rinnoistaan tihkuu hunajaa kansalle ja pelestava armo-ohjelma on laajittu. Juhlapöytä on katettuna ja poolimaljat lainehtii virkistävää nektaria. Rakkaat Ystävät, työllä raskautetut, luikurit ja luuserit nyt aika on kypsä Jytkyn tulla. Se antaa sinule ilosen ja auvvoisen elämän, sillä persuksesta sinä olet tullu ja persu joutut aina olemaan- Väistykööt kokkareet ja halvaantukoon temarit kepu kuihtuu itsekseen ravinnon puutteeseen. Se kuolema on kammootva. Mutta persu ei horju eikä hommistaan laista. Kysyn sinulta Rakas Veli tahotko sins että nälkäinen kehosi heitetään reikan lohikäärmeijen kitaan`? Mietippä sita.

Mutta Jytky pelastaa. Huolesi haihtuvat kuin kevyt usva joka on näköalojasi himmentänyt. Suuri Isämme  kyllä tietää mitä olet ansainnut. Lempeästi hymyillen han antaa niskuroinnit anteeksi ja kerää huolien alla vaeltavat pienet ihmiset suureen syliinsä.Poissa on vaivat ja vaimallukset. Menkkää sii kylänraitille ja jjulistakaa. Hän on tulossa. Kiiltäväksi rasvattu Jytky on uljas ja komea. Kullaltavälkkyvässä satulassa istuu HÄN! armollisesti tervehtien alamaisijaan.Rukoilkaamme... Anna meille! Amen!
*

^Syksyn sajetta tuluvillaa on sää akkunan toesellapuolen. Tosi harmaalta näöttää ja taitaa pysyäkkin koko päivän. Mittari näyttä+7.9 Ajankohtaan nähen meleko palijo. Tuuli tuo etelänmailta lämmintä. Kylläpä se meille passaa. Vai passaako! Kyselee Hän! -O-