sunnuntaeta ite kullekki. Taas on aamu uus joka on aena ihime uus. Vaekka tässä potallettaan melekosella haepakalla halaki avaruuven niin eipä se vaen vaohti huimaa! Nätisti pyssyy pipo päässä ja järki jäässä. Vaen kun pistää Forttumija kiukaaseen nin jo ähky lähtee jos semmonen on sattunu kaveriksi osumaan.En minä tiijä onko ees Forttumija. Tuo Oulun energija laskussaan selostaa että melekeen kaekki on hierottu veestä turpiinin kaotta. kun on vangittu virtaoksessa piilotteleva voema kaapeliin kerätyksi sähköksi. On siinä hitunen vielä tuulenhönkäösestä irtiotettuva voemaa, vaen sei maalta merelle nakkaa.

On se immeinen viisas kun on hoksannu niin monenlaesta konstija elämän helepotukseksi. Niin ku tämä sähkö.Eipä sitä iliman pärijäesi kehenostikkaa.Iliman sähkyä ei pyöri nämä tietoaparaatitkaa. Toki tuo muistissa on kun ei ollunna kotona sähkyä. Elettiin kumminki - pimijässä. Palijohan sitä piti tehä vaekeimman kaotta semmosta joka sähköllä oesi ollu ihan iisi juttu. Vasta kuusikymmentäluvulla elämä kirkastu kun sähkö tuli taloon.

Nykysin ei taija kukkaa pelata iliman sähkyä. No, ehkä jossae mökillä? Vaekka nekihän kuulettaa nykysin olevan suorastaan kakkosasuntoja. Kaekki on viimesen päälle jos ei yliki. Voepa olla hyvinki kohillaan, ei oo ikkää mökkejä ollu, niin vaekija on porista lussista ja miinuksista sen suhteen,Meleko tyyristä huvija mahtaa olla, kun se mökki on ussein hyvinki kaukana kotua.Pensa pallaa ja hermo jos on takapenkillä jäläkikasvua. Rosvot käö tekemässä ilikeösijjään ja verottajaki ottaa osasa, mutta rahallahan on heleppua rellestää. Sitäpä ei meikälle ookkaa kertyny. Eikä oo kaepuutakkaa! Että semmosta!

Punertaa marijat...ja Arska on hommissaan tosissaan, mutta kylmä pohjoinen hönkäilee hyisesti.Tuolta suunnalta ei tarvii lempijää tuulta oottaa. Tarkka on+7.1. Päässeekö yli kympin. No Formulaa on montakisaa tälle päiväälle. Kyllä se siitä. -O-