sitä sohovijenkuninkaski könyää katteleen korkijammalta. Tämä lauantaehan se on muutenki ylös päen kipuvamista. Melekeempä huipulla käöntijä. Saonanlaoteethan ne on eläkeläesen huippuhetkijä. Kumminki  saonan pittää olla niin visu ettei tuuli vie mennessään, sillä onhan se jo aekapäevijä sitte hoksattu, että huipulla tuulee.Joo, tuskin tuuli mihinkään kuljettaa. Jos semmonenki sattus niin tuskimpa takasin tuo.

Näen lauantaena kun kattelee taaksepäen niin eipä siellä juuri jäläkijä näö. Muutamat leijonan jälet ovat kuin koristeena omijen varpaijen jäläkijen vieressä. Mitähän seki merkannee? Luultavimmin ei muuta kun sitä tavallista. Jokkaenenhan sen tietää mitä se on, joten turhaapa tuota selittää.Huipultahan on heleppo tsiikata joka suuntaan. Yksi suunta ei oo toestaan kummempi, eikä kolomatta. Katteli mihin vaen niin myötämäkiä on tievossa. Ei paha! No, jos ei hyväkään? Sillä lasku voe olla eläkelläeselle liijan iso. Rahat oon finito ja kuvetta ei voe raapija. Perseaokisella on vaekijaa pittää mittää sisällä. Ulostulo, näen syssyllä johtaa suuriin vaekeoksiin. Kylymänvihat, rutot ja katarrit on heti kimpussa ja sei sitte naorata totistakkaa poekaa.

Eihän siinä tojellista hättää lie? Hätä keinot keksii tietää häjässä ollu. Vaen kertooko muille? Ehei! hyvät konstit ovat kuulema kalliita ja enimmäkseen hukassa. Hukalla tuskin on siihen sannaa sanottavana kun se verpaalinen ylenanto on villielläemellä kovinki vähästä. Vae eise mittää. Jos hätä on käjessä niin apu on lähellä. aekakaoslehenpaperi on aeka kehenuva pyyhkimismeininkeihin, mutta kyllähän se enimmät paskat putsaa. Haju tietty jää, mutta hajussa kasvaa jos olla jaksaa.Asijoijen näenollen voe yllätt'' ittesä ja luottavaesena katella alaspäen - saonanlaoteilla. Alenema sieltä on postaettaen joten voe hillitä kiihtyvän alamäjen tarppumalla kättäpitempään ja jarruttamalla. Sehän VIVUTTAMINEN on päevänsana ja vivusta ko vetasee niin pyörät lukkiutuu. Seisovasta junasta on heleppo laskeutuva ja suunnata jäläkensä sinne minne mieli palaa. Laoluntekijä on senkin hoksannu minne se pallaa, nyt ei tuu mieleen - minne? Toesaalta, semmostaki on kuulunu että sajekesän jäläkiin ei mikkää syty. Ehkäpä jos! Jäämme sitä jännityksellä funtsimaan , ehkä aika parantaa haavat? Mutta arvet jää!!!!!!
***
frown sää on apea ja ankea. Ei mitään uutta oe näkyvissä. Vanhaa totuttua maisemaa.Arska piilossa ja pilivet matalalla. Tarkka on5.9 sekin joka aamu melkein sama. Vae sama kae seon lopettaa tälle aamulle. Arvoesa lukija voe hämmästellä missä mennään. Voen vakkuutta: Ei missää! Tässä jakkaralla tukevasti, ei tuulen vietävissä. -O-