Kun seon tämä immeisen korpivajellus niin rankkaa ja kuntuva vaativaa touhuva niin sitä itekseen ajjautuu uusiin luoviin ratkaisuihin. Elämää koettaa helepottaa joka malliin ja se yksinäenen aevosolu, se harmaja, onki meleko hutakassa kun immeisen keho vaatii helepotusta eläisen tuskaan.

Suurta rahhaa on pantu kyselemättä keksintöhin, että immeinen selevijäesi mukavasti seoraavalle rastille. Ajatellaanpa vaekka nukkumista. Sillon luola asteella ei palijo sänkyjä rakennettu.Kallijoluolassa vaen pötkähettiin kiviselle lattijalle nukkumaan - koeranunta. Koko aja piti olla varullaan josko karhu tae susilaoma  käö kimppuun. Niin tae vihanen naapuri.- kivikirves koparassa.

Sittehän luolamies tietenki vahingossa urvahti johonki sammalmättäälle. Huomasi että pehemijä se hyvät unet antaa ja niimpä se haamiloe sammalija luolaan peemusteeksi. Unihan maestu palijo paremmalta. Luolamiehen aevo alako raksuttaan ja keräsi seoraavaksi puijen oksia ja leheksiä ronkan alle . Tuntu aena vaen mukavammalle. Mies kehitteli patjaasa kun se naaras ihimeissään katteli sen ukon touhuja, Elläenten talijoja mies seoraavaksi levitti vuoteeseen lakanoeksi. Sehän oliki jo suorastaan luksusta. Eipä ennää kuivettunneet sammaleet pölisseen innokkaemmankaa nukkujan harmiksi.

Niilläpä mentiin vuostuhansija kunnes siirryttiin luolista kaekenmaaliman mökkeihin ja talloihin. Jokkaenen rakenti pikkusen komijamman kun naapurilla - ja katso! kohtapa oli palatseja ja muita loestohuviloeta mäjet väärällään. Tokhan sänkyäki piti siinä ohessa kehittää monneen otteeseen monenlaesista patjoesta jousiviritelmiin jopa vesisankyhin asti. Eipä ennää pölissy, mitä joskus patja puhkesi ja vesivahinko oli tosiasija. Nykyväänhän niillä on jo moottorisänkyt ja aotomaatit antaa unikuvija. Onko jo kehitys kehittyny huippuusa ja alakaako hilijanen palluu sinne luolanperälle. Sepä se näkkee joka sinne asti elelee.Ihimellistä on tuo sänkykulttuuriki!

***
Mahottoman kaonis syyssää on tuolla ulukona.Tarkka on+10.7 Tuulet on lempijät ja tulevat etelän suunnalta.Vauhilla tässä             porhalletaan kohti seoraavaa tavotetta - joulua! Niin hyvä lämmin..-O-