kähinä koventua tuolla vaalikentillä. Nyrkit pystyssä tappelee jo hurijimmat. Sehän pittää puoluveen tapetilla ja varsini ehokkaan. Sitä näkyvyyttä pittää saaha tempulla jos toesella. Juluma pittää olla, ei oo välijä onko nyrkin alla kaveri vae vihollinen, pääasija että veri roeskuu ja pääsee lööppeihin. Monestihan temppumaenostus on eeltäpäen suunniteltua. Ei oo väliä mitä puhutaan, kunhan puolue on näkyvillä ja puheijjen aehe.

Soeni oliki illalla meleko nolon olonen Juluman tempaoksesta. Vaekka vähätteli tapahtunutta niin sisällä kuohu. Taetaa joutua uuvestaan sänkynpohjalle, Elämme varsin mielenkiintoisia aikoja. Julman juttu ei ole ensimäien eikä varmasti viimeinen. Sehän meille passaa. Mitä värikkäämpää sen mukavampaa.
***

Kehenonlaestahan tuo meinaa olla itelläki tuon terveyvven kansa. Reppii ja jyystää joka nivelessä ja lihaksessa, onneksi pää on ollu kipuja vailla. Seon selevä merkki, että tyhyjä ei paokaha, Siis kun ei oo ahasta niin ei oo siten kasvukipujakkaasmiley. Ne nämä myrskyset tuulet ja matalat paeneet pittää vanahoja luita hutakassa. Toesaalta ohan tuohon tottunu pennusta asti. Eipä oo ollunna kivutonta päevää, vaevat kun kulukee aena mukana.
***

Ruska alakaa näkyvä jo luonnossa, vaekka ei pakkasia, aenakaa tällä mäjellä, ei oo ollukkaa. Tästä mun ikkunastakin näkyy luonnon alkavan valmistua pitkään talveen Pihlajan lehhet ovat saaneet uutta sävyä. Marjat hohtaa punaisina. Vitamiiniä olisi tyrkyllä. Nykyimmeinen kuitenkin ostaa sen apteekista -korvikkeen! Kukkasetkin näyttää vetelevän viimeisiä. Värikkäitä terälehtiä on tippunut maahan, varret ja lehdet kellastuneet, osa peräti taittunut - luovuttanut. Esterissä on lehet vielä synkän vihrejät. Kolme omenaa piilottelee siellä lehtien lomassa. Saavat odottaa hetkeä kun elämänlanka katkeaa ja tippuvat maahan , sitten minulla onkin savonkorijuujuhla. Kolomen omenan kokonen. Kukkijahan oli puussa keväällä palijo noin pieneksi puuksi. Mutta pölytys ei onnistunut tai oliko muu kora? Empä tiijä! Noo, ehkä ensi kesä on suotuisampi.
***

Sitä samaa kuin eilenkin voi kertoa säästä. Pilvistä ja harmaata. Sajetta tullee takkuu varmasti. Siihen pitäneen tojeta vanahaan malliin : Jos se sattaa, niin annetaan sattaa. Lisäksi on huomijoetava, että sateen jäläkeen tullee pouta. Vaehtelu virkistää ja toesekseen saattaapa tuota vetasta sikeetki jos siltä tuntuu. Huonon yön jäläkeen saattaa sohova vettää puoleesa. Sitä vastaan ei parane taestella. Seon otettava mallija vanahasta koerasta, välttää ylimääräsijä hötkyijyjä ja käöttää joutoaeka leppäelyyn. Tarkka on +8.5 Ei tuu hiki ja tuuliki on hivutaotumassa kotasolalle. Seon syksyä nyt! -O-