Niihän se taas pääsi käömään, että yksi viikko siirrettiin muistojen joukkoon. Seon penkottava essiin uutta  sopivaa kertakäöttö viikkova. Mittää pysyväähän on näen laman uhatessa turha rakentaa. Peto, jää keskeneräseksi ja siinä sitte saat huokaella että tuliki lähettyvä.

Minä puolestani oon yksilötasolla äplistelly, että mille sitä alakasi isona? Vaekka onki meleko varmaa että kasvutirektiivi ei laokija, paremminki päenvastoen, mutta demariministeri on neuvvonu, että takkuita pittää olla. Mikäpä siinä. Revin esteet pankin säästölaarista. Nyt niitä takkuurahoja saa virtaella laariin päen. Toevon toki että rahat on puhtaeta. Rahanpessuun en aijjo alakaa. Tullee pyykkärin käjet ja seijoo komijaa katella.

Monenki muunkitasosta visijova on päässä pyöriny, se vaen tuo muisti tekkee kummija tepposija. Mitä minun pitikää sanua`? No voe Hyvvää päevää.. kuitenki pää on tyhyjä kuin Heinäluoman itejariihi! Orret kolisee tyhyjyyttä ja paleleeki. Saakeli seijoo hyvän eillä kun se saattaa vilskahtaa pakkasenpuolelle. Koeta siinä sitte vitsijä vettää ku perse on jäässä ja kieli jäökkänä. Tietenki voe harkita eri menetelmijä tilanteen laokasemiseksi, mutta siinäki on oma tenkkapoo. Mullei oo minkäämoesta asetta jota laokasta,      kato raohanmiehijä, vaekka eijoo sitä Raohaakaa.

Raohatonna ja ennen kaekkija rahatonna kattelen tiukalla katsannolla tulevaesuutta. Näjen Villen ja Kallen , Lissun ja Leenan  ja siihenpä se pysähtyy. Pelekkää lumisajetta näkkyy, onko joku maksu jääny maksamatta vae onko värkissä varraa tae jottae muuta häekkää. Mistä nämä maalaenen tietää kun jäe ne luvut kesken aekoenaan erästä lyyrikkuva laenatakseni. Laenata pittää kun oman sanavarastonlaareihin oli tullu vesivahinko. Sanat kelluvat veissä. Kevytavara oli pinnassa, niitä yriän ny nakella ihimeteltäväksi. Raskaammat kirosanat on pohojassa. Hankkisko sukelluspuvun. Siinä sitä onki poijalle tekemistä jos meinaa kirijottaa kuivempata tekstijä. Suuriin laenaoksiin eijoo varoja, eikä pahemmin haluja. Se saattaa seki asija mennä pakkasen puolelle tullee termijaa??? oli laenasanasta kärkikatkennu, mitä meinannee, vaen sanokaa te viisaammat.

Sehän tuo viisaoski on kuulema aevan laenatavaraa. Moni ylypeilee olevasa hyvinki viisas, mutta se viisaos mahtaa olla laenattuva - luvettuva. Oesi se konna nähä se mies joka on kaekki viisauvvet hoksannu. Oesko se Aatami ollu tavallista viisaampi? Aenaki olosuhteet huomijoijen oli maaliman viisaen. Olihan tetty se Jumalaki joka loe! Vaen sehän kulukiki vetten päällä, oon lukenu.. Joo, kyllä se Aatu oli mahottoman viisas. Tilannehan huononi rajusti kun se Eeva, utelijas kun oli naesten tappaan, pumppasi viimmesetki tievonjyvät ommaan laariin. (Vae oliko siinä Tievonpuussa sitteki rajumpata hetelmää?)  Paha oli Aatun sitte pullistella ja se kirrous jatkuu yhä.'
***
Säätäki näkkyy olevan klasin ulukopuolella. Sajetta luppaa ja ukkostaki? Joku tuo aenaki metakoe.Kuulusko lentokentältä. Hällä välijä.Tarkka on +13.8 sehän meinaa vielä kessää matkija. No, se kestetään. -O-