Jussinaaton päästön. Juhula alakaa olla korkeimmillaan. Aorinko paestaa ja kukat kukkii. Pihatuomiki eilen kukkaset sae...Hetkinen...? Ny lipsahti valikoema helluntaen puolelle. Haetaneeko? Joka tappaoksessa monella savusaona röyhyvää nokisija savuja ja kesämökkiläenen on sopivasti pienessä. Vielähyvin tajuvaa sääsken ininän ja eokon nalakutuksen.

Eihän asija oo tietenkää niin paha kun äkkinäenen luulis! Ehei! Sehän on normaalija juhannusta Suomen saloilla - järvenrannalla. Monella lienee niitä vieraetakki jokka vielä ovat hyvinki mukavia, mutta kun yö ehtii niin tappelukseksihan se mennee. Politiikka on asijantuntijoijen ruotittavana. Kyllä on tievossa kuinka asijat pitäs hoitaa. Hallitus on perseestä ja Soeni on Pelastaja! indecision

Krillissä kärisee sijänpintaa ja maaliman paras krillimestari on  hommissa. Mustaksi palaneet läskikimpaleet on varsin herkullisia votkan ja pontikan kylykijäisenä. Siinä sivussa pittää tietenki uhota, että uimataeto on mestari luokkaa ja muutama kilsa mennee kevijästi alle aekayksikön. Ommaeset hoetaa loppuhommat.

Tietysti kaekki suomalaisuuven periluonteet on päästetty vappaoteen. Uhotaan kaekessä. Pikkusen parempaa sorttija on mökit ja aotot ja isäntä ite on maaliman herra. Niin, kunnes tuiskahtaa turvalleen ja itkee kuinka kurija sitä onkaa, täyvellinen paska ja mitättömyys. Kunnes autuvas sammuminen sulkee suun.

Aamu sitten onki jo oma lukunsa. Onneksi juomaa on. Kohta sitä taas olla priimaluokkaa, kunnes päivän mittaan noutaja taas saapuu! Sittepä se onki Jussi pulukassa ja kavereille kertomista jotta viinaa kyllä kestetään mahottomasti.Homma onnistuu kun treenaelee. Sillälaella.

***

Jussin sää näyttää olevan kohtuullinen. Arska paistelee ja +12.0 on mittarissa.        Eiköhän tuo siitä vielä...? Vaekka pohjonen puhuu ja ne huhailut ei koskaa ole kovin hempeitä. Hyvää Jussia! -O-