saavatki pistää pillit pussiin ja pussin suun kiinni. Se on täällä nyt se KESÄ - ainakin allakan mukkaan- Pilikkihaalari oesi tolokku asuste YO-juhuliin. Ainakin jos meinaa ulukosalla ottaa skubbaa? Sisätilossa tietysti ylleesä tarkenee jos sakkija on enempi kun laki sallii. No, sissäenen ilo lämmittää kovasti - luulisin. Onnija vaen joka on urakasta selevenny puhtaen paperein.

Nykyvään sittei ennää pärijää toemeentulotappelussa iliman vankkaatietopohojaa. Vuoskymmenijä joutuu ottamaan opiskelun tosissaan, ennen ku valamistuu elämäntaesteluun kunnollisin evväen. Nuoren mieli vaan on ussein niin paekkaasahakeva, ettei älyvä ottaa opiskelua tosissaan. Ennen ei ollut mahollisuuksia monellakkaa, varsinkaa maaseuvvun asenteetki oli vastaan opiskelua. Ei kun työtä ja työtä. Ei palijo kyselty mitä sä halluut. Stop! tykkänään. Ny ei oon valitusvirsien aika.

Vaen tosijaan nuo säät ei palijokaa naorata. Lunta vaelle talavenviimat tullee mieleen, niin kylymästi pohojonen puhaltaa. Ennen ne vanahat sano , että kun sato lunta ja rakkeita: Sattaa kylymän alas.. Eipä tuo kylymyys satamalla taija poestua, tarvitaan ilimavirtojen lämpenemistä. Aenahan se tuulla vornottaa kevväesin pohojosesta. Jäämerellä on pakkasen koti. Kaekesta huolimatta: Kesä tullee kesäkuussa, tuuli mistä tuuli. Se on KESÄ NYT. Mittarissa on+10.0- Että ehkä hiukan notkijampaan ollaan menossa. Hyvä niin! Siitä se riemuksi muuttuu! -O-