muistellessa tullee mieleen, ettei se niin rapijata elämä ollu sillonkaa, vaekka moni tuntuu niitä aekoja suurella kaepaksella muistelevan. Ilimatki muka oli palijo paremmat, ei satanukkaa kun justiin sopivasti. Mun muistin mukkaan seoli heinänkorijuu aekana yhtä helevettijä kunkaatosaje kasteli kuivat heinät. Tietysti, joijenki muistin mukkaan, rahhaa oli jokkaesella taskut pullollaan. Verottajakaa ei ottanu kun pikku kipenen. Syömisijä riitti joka torpassa yltäkylykiin. Eikä tullu kolareita eikä rahat menny viinaan. Ja monenlaesta muuta ihanuutta entisaekaan sae ihimisenpenikka osakseen saaha.

Kuten sannoen, mun muistin mukkaan seoli meleko puutteen täöttämää ja työntäöttämää puurtamista. Eipä ollu aekaa töllyä tuijotella (sitä ei tosin ollukkaa) Hätäsesti kapaloesta essiin käärittiin niin alako se aenaenen puurtaminen. Ei sillon ollu aekaa kalijotella , eikä valtijo antanu kouraan rahhaa iliman vastinetta, Asunnotki oli niin kehenoja että talavella ves-sankko jääty paksuun jäähän yön aekanapirtin loukossa.

Kyllä kae sitä nyt eletään niin loestavija aekoja ettei koskaa. Kuitenki tyytymättömyys ja älämölö on valtavaa. Lissää vaen pitäs saaha. Enempi palakkaa ja halavempaa ruoka-asumiskustannuksia.Rahat pittää riittää rilluttelluun ja jokaviikkoseen juhulintaan.

Ehei, ei mulla mittää oo sitä vastaan. Sehän on itekunkin oma asia miten elämäsä ellää, mutta tuo valitus ja vaekerrus ottaa otasta. Vaen siinäpähän. Saempahan taas yhen postaoksen naputeltuva kn tejin tikusta asijaa, tae ei mulla ollu ees tikkuva sormella vain sohin näppylöetä.
***
Satteisena ja pilivisenä kesä kulluu.Tosin +15.6 on mittarilukema, että ei kauheen kolakaa kun tuuli on meleko rauhallista. Arska se tekisi poekaa tälle raehnaselle rupille, vaen minkäpä teet kun on pilivet haettana. Siitä huolimatta: Hyvvää päevää! -O-