rammuiluva se on tämä kesäntulo! Ei ietijäkkää että sortsit kintuissa voesi ulukokaosteella tareta. Ehei paksuva toppahousua ja yöllä varsinii saa ettiä suojakseen. jos meinaa seoraavaa aorinkonnousuva katella.Tae nythän se kuuluu lähiaekoena Venus ajelevan aorinkon ja maan välista. No. ohan tuossa välämää!

Siitä kumminki tajuvaa kuinka valtavan kaokana Aorinko on. Kun se Veenus mennä jöllöttää aorigon eestä niin suhteessa aorinkoon seon nuppineolan nupin kokonen . Kalevassa oli se suhte-ero näkyvissä. Joku voenee ihimetellä kun se aevan äsken kuu peitti aorinkon että vae kapija kehä näky? Niinpä. Siinäpä se näkkyy ne käsittämättömät ettäisyyvet tuolla avaruuvessa. Meijän kuuhan Venukseen verraten on mitätön, mutta kuu onki niin lähellä, että parraemmillaan pitkällä rimalla ylettää tönäseen. Joten se peittää melekeen koko valtavan aorinkon. Niihän ne sannoo että kuu etenee ratallaan maasta. Tuhannen vuuen päästä näöttää puolta pienemmältä. Tuujäooä näetä.!

Tämähän näöttää ny eksyvän avaruusluvennoksi. Poes se minusta, että oppi-isäksi rupijaesin. Sattu lipsahtaan.Kuitenki piti sanomani että aevan harvinaesta sattuu lähiaekiena.  kulluu satoja vuosija ennenku seoraavan kerran, Joten aeka harvinaesta.Vae eipähän tuota tule kurkittua. Mitä sillon merkitystä. Luonto ja avaruus on niin valtavija asijoeta, että siinä pittää olla päässä muutaki kun sahanpurua. käsittääkseen.

***
Joo kolijat jatkuu. Arsks hoetelee hommijaan tolokusti, mutta vikkelät pakkaspojat kuulettaa hiippaelleen siellä ja muuvalla, ei täällä! Alin lukema yöllä ollu +2.9.  Onko sitte alemmilla maellä purassu kukkija? Nyt on +10.0- Ei tuul yhtään. Viiri löyköyyää tankuuua vasten. -O-