ihimisen penikkaa toesinaan. Näöttää että ikä ei aenakaa anna siihen helepotusta, pikemmin päenvaston. Jokkaenen päevä on erilaenen. Toesinaan sitä mennee ku pyhä henki mätikössö, toesinaan taas pittää seinijä tukijen rammuilla paekasta toeseen. Talavella sitä aattelee, että kuhan kevä tullee niin sitte se helepotuksen lykkää, vaen mitä sitä hevonpaskaa.! No, tilanne on mikä on mitäpä noeta märehtii!

Muuten kyllä menis mukavasti. Kirijotellessa aeka mennee liijanki nopijaan.Aena ei ees huomaakkaa kuinka päivä on vilahtanu iltaan. Tämä ploggailuki vie oman aekasa kun ähärää jotte luvettavvaa esille. Näöttää jo 70tonnija menneen rikki. Aika hyvin näellä evväellä. Kaippa joku on mun räpellyksiä palannu lukemaan tiesenki jos ei peräti kolomannenki kerrän. Hyvä niin on helppoa jatkaa kun tietää, ettei kirjotus mene suoraan Mustaan Aukkoon.

Kun katon ikkunasta takapihan tilannetta huomaan ruohonkin jo kasvaneen, että joutuu muutaman päivän kuluttua leikkaan.Muuten minusta aivan turha homma. Kumma kun ei vielä ole kuulunut tälle kesälle leikkurin pörinää. Eihän se ole luonnonmukasta että kerran viikossa  - kesäaekaan- pörryytettään kasvu nurin? Onko se muka kaoniimpi ruohokenttä kun vappaa niitty, jossa luonnonkukat värikkäänä houkuttelevat surisevia mehiläesiä luokseen. Täh! Esteriki siinä työntää taas lehtiä esille ja orapihlajansilimutki turvoksissa. Pijan se onki täys rähinä päällä. Kirijosieppoki siinä aamusin soettelee pelejään, vaan eipä oo naaraeta näkyny, vae liekö hommat hoijettu pusikossa. Että tämmöstä!

***
Sää on kirkkaan aorinkoenen Kempeleessä. Lämpö on +10,00 Isännänviiri naapurin salossa lötköttää aivan hiljaa alaspäin, josta voi tulkita, että tuulet ei tuiverra. Taitaa tulla lämmin päivä mikäli Pohjoinen malttaa olla puhumatta.
-O-