oo tämä elämän malli. Kellä on liikaa ja kellä liijan vähän. Tietenki asijanhaarosta riippuu onko liika/puute hyväksi vaeko pahaksi. Vanaha kansa sano: Kyllä palijon kanssa pärijää!. Vaen jos alakaa vastusta ja vaevaa olla ylimääräsesti niin ei pärijää huonostikkaa. Tullee se pöötnaotti ja sillon onki hätä käjessä. Rahhaa tuskin on koskaa liikaa? Aenaki liijat pystyy vaekka polttamaan.

Tuommosta eilen Vappuna tuli mieleen kun kuunteli politiikkojen porinoeta. Kaekilla tuntu menevän niin pirun kehenosti, että aevan jo tuli mieleen lahajottaa noelle polosille muutama leivänkyrsä, etteivät ihan kesken puhheen kuolenäläkään, vaekka hyvinsyöneitä näyttivät.

Enitenhän tuo tuntu olevan niillä hampaessa ne jokka Suomija pyörittää. Iliman suuria firmoja ei raha liikkusi, eikä kukkaa Bemarilla ajelisi.Mitä sitte jos onki johtajalla kova palkka. Pakkohan se on. Vastuutkin on kovat. Jos joku mennee vikkaan, se ylin johto seon joka joutuu tilille. Vaekka joku duunari kavottaa aenovasa niin seki pannaan johon syyksi. Hajetaan joku syy tae keksitään työturva puutteita ja ei ku  johtaja linnaan ja kamaliin korvaoksiin.

Johtajuus tuo niin helvetisti vastuuta ja huolta, että pittää olla tosi etevä että tuotanto pyörii kannattavasti, nouskoon kustannukset vaikka kuinka.

Yrittäjä se vasta kusessa on ja sitäki kajehtittaan. Saatuvaan jonki itejan on ottanu suuret velat niskaasa. Jos mennee hyvin jo kajehtijoeta riittää, mutta jos epäonnistuu niin loppuelämä on yhtä velanmaksua.

Riemuita pitäisi että yrityksillä menisi hyvin. Kaikki maksut yrittäjälle pitäisi olla hiukan pienemmät  kuin kilpailijoilla, silloin  yrityksiä tulisi kuin sienijä sateella. Duunari kun vie pelekät tyhyjät käjet työpaekalle ja poes lähtijessä paenaa oven kiinni ei huolet paena. Yrittäjä itte saattaa paenaa ympäripyöreitä. että firma pysyy pystyssä.

Onneksi kaikille yrityshenkeä riittää. Mahhollisuuksia vain pitäs parantaa, sillon se koitusi kaikkien, koko Suomen hyväksi.

***
Eipä Vappu saanu värkättyvä säetä sen kummemmaksi. Kylymät tuulet, lähes myrskyt puhaltaa ja lämpö + 5 mojakoella.

-O-