muuttua munassa ruoka. Ensimmäenen ukkonenki tälle kesälle jyristeli. Ihan kohtuuvella, muutaman kerran. Vettä kumminki tuli maahan asti - oekein kohisemalla, että luulin Finnaerin saaneen jonku laeteesa reitillä ja se sitte pohisee mökin päällä, vae eläse mitä. Vilasin akkunasta niin vettä tullee ku aesaa.

Lätkäimmeisetän ny on aevan lätkässä. Kuulema mitallija on tulollaan, Väri selevijää  pellaamalla. Sitte pääsee taas luvan perästä ryyppäämäänn! No, siinäpä se tullee valtijollaki rahastuksen paekka. Kalijassa on rutkasi veroja. Näöttää olevan valtijolle tuo lätkä hyvä tulon lähe.

EEUU herrojen naamat on nyt nutturalla. Reikka vetasi herroja pahemman kerran nokasta, Eikähän se tähän lopu,Semmoset jokka ei taijuu, että kaekki vaekuttaa kaekkeen, huutavat kurkku suorana kuinka toesenlaesija päätöksijä pitäsi tehä. Jos tekis mökin mummojen ja ukkien mielen mukkaan niin sillon se vasta menisi mettään. Väärinkäsitysten välttämiseksi täötyy sanua, että tämä meikä ei ällyä tuon taevaallista. Oon laettanu sinne evustajan asijalle, vaen ei tuo näö saavan mittää aekaan. Välijäkö sillä. Karavaani kulukee etapin kerrallaan. Asemalle jääneet voevat ottaa ihan rennosti. Ku ei tee mittää jää vahikoot aeka pieniksi!

Hitto kun tässä meinaa olla aeheet vähinä. Politiikassaki on niin hilijasta. Vaijjenneet on Soenit ja Hakkaraeset, Kepun rötösherrat on astuneet kaetalle tielle, vaen suunnitelevatko uusija juonija perunakellarissa. Paavo-pappa nyt tietenkää ei oo vaijennu, vaen ei taijja Paavon temput ennää ylittää uutiskynnystä.

***
Tämänhetkinen sää pnsateisen harmaa +12,5 löytyy mittarista. Kyllä siellä lehtipuut tuuhettuu ja kaki kukkuu ja kuusikko soe piikulintujen laoluja.Seon melekeen kesä!
-O-