monenmoesta ja saattaapa mennä hutiksiki jos ei tähtää kunnolla. Osumijahan tullee kaekissa asijoessa tae sitte ei. Voe se ohilyöntiki olla osima, ossuuu vaen väärään kohteeseen. Ylleesä jos mennee isku sivvuun siitä on huonoja seoraoksija. Jos esimerkiksi hakkaa halakoja eikä osu siihen pölökyn päähän, vaen ossuu esimerkiksi ommaan jalakaan. Siitähän on tietenki hirvijät seoraokset, varsinki jos on uuvet saappaat.

Viherijässä nuoruuvessa kun heinäpellolla oltiintarkkoja ja viikatteella kaluttiin ojan pohojatki.Muistan kun kerran velipojan kansa oltiin aamukasteen aekana ko. työssä. Veli viikatteen kaa, mie haravan. Velijellä oli uuvet kumisaappaat jalassa- ensi kertaa. Kato konnaa - viikatteen isku osu kengän kärkeen . Saappaessa oli tietenki kasvunvarraa, seon syytä huomata, elettiin -50 luvun alakua.Joten oli tyhyjää tillaa käressa.Saappaijen tuli kestää vusia.

Terävä viikate aamukostijassa heinikossa niisti komijasti saappaan kärijen poes, Toesesta reonasta jäe pikkusen kiini. Varpaat kumminki säästy.Pallaote ei lie ollu kehuva. Olihan kengät uuvet , nehän meni förmitättömiksi.En muistaaksini ollu läsnä kun korkijammat elimet käsitteli asijan.

Siis ne harhaiskut tuottaa lähes aena harmija ja vahinkuva. Tämähän on monelle käöny totteen naestaki "iskijessä!".. Kovin kallis on harhaisku sillä alalla. Se näöttää nykysin olevanki aeka ylleista. Jopa puolet eruvaa, perkele iskijäkseen taas harhaan. Ei oo järki mukana monellakkaa, eikä tuuri... Tavarat vaen jakkoon ja uutta iskettävvää ehtimään. Onko järkee vae ei. Perheet ovat sitte sateenkaaren kirijavia.Ja kaekki vaen vikaiskujen takija! Tähäkkää perkele kunnolla, ettei tuu huteja. 

No, taas nuo jutut karkasi kokonaan eri asijoihin mistä aijoin porista. Haetanneeko? Poristaan sitte huomenna muuta. Jookos?

***

Nyt tulee hyvä päivä. Tigitaali näöttää +5.0. Jokohan mennee kymppi rikki. Tuo tekkee hyvvää takapihan kinokselle. Vie kumminki varmaan pari viikkoo ennen ku alakaa viheriä näkkyyn. Hyvvää päevää!!

-O-