tuo talavi, vaekka kevä koettaa kaekkesa nujertaakseen pakkasen, Pakkasen puolella se on vissiin ollu yöllä. Se huommenna onki jo vapunaattopäevä. Ennenvanhaan se oli perunansiemenen itämään nostopäevä. Muistan kun vanahaan pirttiin kasattiin korkia pino pitkiä matalalaetasia laatikoeta päällekkäen.Sillon ei pijetty mittää hienosteluja, ei ollu parketteja eikä silikkiverhoja. Siemenpottuja piti olla palijo. Suuret sakit hienonti talaven mittaan rytökasan pottuja, Joka päevä vähintään kaksi kertaa syötiin pottuja ja vankasti. Illalla sitte vielä tukeva annos kylymäruokaa. Kyytipojaksi palijo täösmaetua ja leivälle paksusti aetua voeta. Ei kitisty ruuvan monipuolisuutta. Pelekät tuppipotut maestuu vieläki vallan herkullisilta makunystyröijen muistissa.

Nyt onkaekki höpötykset kaloreista ja sen sellasesta. Maenostettaan suorastaan huijataan ihimispolosta syömään tätä ja juomaan tuota ja vankka pillrikourallinen lisäksi. Ei hyvä, ei laenkaan.

Vapun merkeissä pistin eholle vappuloruja jos vaekka joku lukasee. Eihän ne oo palijo minkäälaesija. Esikoulutasuva, mutta aenaki itelläni on mukavaa niitä värkätessä. Tokihan laavukkaampia tekisin, vaen kun ei parempaa irtona. Seon vähä semmonen Kiviniemimäenen olo. Pistänpähän kuitenkin eholle jos joku jaksaa lukija.

Huomenna on vapunaatto ja huhtikuun viimenen. Kevään viimenen kk. on sitte lusittu. Elämä menee vauhilla etteenpäen. Missähän olisi jarruja pysähtäisi kesäaikaan.   Jo kelpaisi!

Pitää alkaa rustaamaan vielä huomiseksi muutama vappuloru. Jookos?

-O-