JOS VIELÄ SIIRTÄSI...

Mies marssi pihapiirijä kohti. Mielessä läekähteli toevo ja epätoevo. Järki luppaeli melekomoesija vaekeukksija tallouteen, jos päätä pahkaa ryntäesi totteotammaan suunnitelemaa. Toesaalta heleppo elämä kiehto yhä lujemmin.

Kartanolla Mies katasteli Mökin julukisivua arvioivassa mielessä.

Ei se ollu rapija. Maalija oesi tarvinnu ja vaekka lauvalla peittäsi harmaat hirret?

Rahhaa se vaatisi - palijo. Semmosesta savotasta pittää pysyvä erillään. Sitä joutusi ottamaan pankista rutkasti velekaa ja taas alakasi ne Ison Herran rukkoelureissut.

Se tuntuki jo kamalalta aatella. Aevan kylymä hiki kihosi Miehen selekäpiihin kun korvissa soe IsonHerran pilikallinen naoru ja mahtaelu.

Vaen niin sitä oli vaen velosta selevetty ja Setkaki oli maksettu. Kaeppa niitä jonkulaesija rahavirtoja oli virtaellu Mökinki suuntaan. Oesikko sillä ollu vaekutusta kun Mies ite oli panneotunu karijanhoetoon, tosin Eokko oli käöttäny paenostuskeinoja jokka soti ihimisoekeuksija vastaan. Vaen pakkohan Miehen oli myöntää, että vahavempaasa vastaan ei voe pullikoija. Eokollahan oli vahavuus paremminki siellä henkiselläpuolella ja kielen terävyyvessä.

Mies asteli sisälle ja katahti keittiöösastoon. Siellä oli aevan hilijasta. Ruuvasta ei ollu tietuakkaa!Humahtamalla kiukku kirposi Miehen tukkaa. Suu höplätti kirosanoja ja leukaperät pullistuivat hampaanpurennasta.

Mies eteni kammaripöksän ovelle ja näki kun Eokko maata mätkötti selällään ja suu ammollaan kuorsasi syvässä unessa.

- Onko tämä laetaa? Jukolaota kun päevän reppiytyy tuolla työssä, niin sopankeittäjä vettää unija, kuin ei mittää hommija oeskaa.

Eokko avasi silimäsä ja katahti toestaetosena ovelle.

- Mikä sillon hätänä?

- Vae hätänä? Saatana kun ei oo ees potut tulella, saati sitte velli kiehumassa. On se yhtä helevettijä kun saa yksin reppeytyvä.

- Ekkö nää aekono pistää kolokkamarkkinat pystyyn. Mitä tässä hötkyilee. Katotaan tippuuko leipää leivättömälle.

- Sehä oli vaen suunnittelua. Jos vielä siirtäsi ... Suunnitella ennen ku alakaa päätäpahkaa...