PÄÄTÖS ALAKAA KYPSYÄ.

Miehen ajattelukonneisto oli toeminu korkijapaeneella, melekeempä jatkuvalla syötöllä. Asuminen iliman elukoeta tuntu yhä vaen houkuttelevammalta. Melekeen kaekki mittarit näötti meleko vahavasti luopumisen puolesta.

Elämisrahhaa tulisi kun elukat pistäsi lihoksi. Kaeken kaluston saesi myyvä. Koska neoli omija niin niistähän piti saaha kunnon hinta. Naapurin Äijä voesi hyvinki ostaa Setkan, kun sillei oo nelivetuva.

Helekutti, sitähän pyörähtäsi rahojen puolelle. Mies koetti urakalla miettiä kunnollista rahanreikää, vaen mieleen ei tullu kun se Eokon vaatima elintasopatti.

Se asija tuntu tihkasevan selevää meininkijä. Mies oli varma että elintasopatti ei varmasti ollu vielä loppuunkäsitelty asija. Varsinki jos suuressa muutoksessa kasorahoja kertysi tilille. Eokko oesi mitä varmimmin syöstämässä niitä turhanaekasiin herrojen posliinipytinkiin. Ei ei, kyllä sitä pittää harkita toesenki kerran.

Kyllä vanaha puusee oli luontoystävällinen, jopa immeisen elämään potkuva antava kevennyslaetos. Kukapa sitä tuntitolokulla kovalla pakkasella puuseenreijällä istuu? Vaen lämpymässä posliinipytyssä saattaa unehtuva istumaan pitempäänki. Sei oo luonnollista paskomista immeiselle.

Tuosta asijasta pittää tarkon vaijeta. Vettää sitte esille kaohukuvana jos tarve vaatii.

Mies oli oottanu millonka Eokolla oesi se parempi päevä. mutta näötti ettei semmosta tuukkaa. Eokolla oli joka päevä naama nurinpäen. Oesikko se ollu jottae kevämasennusta. Mies oli avviisista lukenu, että semmonen iskee hyvinki herkästi kaoniimpaan sukupuoleen. Tosin seoli kyllä meleko rohkijasti Eokosta sanottu, Mies ajatteli.

Piti ottaa aekalisä hommassa ja koettaa saaha ehotus mielekkääksi ja välttämättömäksi.

Muovon vuoksi Mies oli kävässy kattelemassa aetojen kuntua. Ei ollu oekein imassu. Helekutti mitä noelle kantturoelle iliman tarvetta lankoja virittää. Taluttaa korkija laetaseen niin eivät sieltä aenakaa karkaa.

Hitto kun heleppo elämä oesi tuossa käjen ulottuvilla, Mies hunttaeli ja istahti lavonröttelön oviaokon kynnykselle. Kyllä se on ny persetupakin paekka.

Mies oekein säpsähti. Mitenkä sitä tupakkija? Se kun on ollu aenaenen aehe, Eokon alakaessa Miestä mollaamaan.

Mitäpä jos antasi Eokolle luppaoksen savuttomasta ja karijattomasta elämästä. Oesikko se sellaenen porkkana joka panisi Eokon myöntymään suuren elämänmuutokseen.

Miehellä oli aevan raohaton olo. Nyt jos koskaan oli pantava asija jalalle. Homma pitkittyvessään vaen mutkistuisi ja saattasi johtaa aevan arvaamattomin loppunäötelmiin.

Hypähtäen Mies nousi ylös ja suunnisti Mökille päen, nyt oli kolokkamarkkina enempi kuin lähellä.