OESI SE HELEPPUVA

Tuosta pienestä kohtaoksesta Miehen ajattelukonneistoon jäe itävä siemen joka seilasi siellä eri osastoella ja sae monenkinlaesija muotoja ja totteottamistapoja.

Heti kun Mies heittäöty pitkälleen hän alako suunnitella elämää iliman patukkahäntijä.

Pärijäeskö sitä iliman? Vaekka se rahavirta oli varsin pieni puronen, joka Mökin Miehen tilille kuukaosittaen ilimaantuu, niin aena sillä sae muutaman hetken hengähysaekaa ennen lopullista konkurssia.

Oesihan se heleppuva. Saattas hyvällä omallatunnolla vetästä pitemmätki nokoset, ajattelun välissä.

Evästähän ei laakereillaan leppäävä immeinen palijo tarvihe. Maetuva ei tarvihe ja voenki viisaat sannoo olevan myrkkyä. No, kahaviin ja sokeriin sen muutaman kympin - vaekka kerijää.

Eokollekki se tekisi mahottoman hyvvää semmonen kevijämpi ruokapuoli. Kovin nuo kankut levijää joka vuosi.

Mies vilikasi Eokon ahterija, kun Eokko pyyhki rätillä pöytää ja aevan säekähti! Siinoli hammeen saomatki ratkijamaesillaan kun sissäenen paene pingotti kankaan kirijälle.

Tuo oliki suuri puoltolaose asijan etteenpäen viemiseksi. Helekutti siinä vaatelaskutki putuvaesi ihimeesti jos jonkukaanlaesta kavennusta ahteriin saesi. Aenaki puolella saesi mittakaava pienentyvä...

Entäpä sitte Forttumilasku? Taas olivat korottanneet sähkön hintaa. Tyyristä on maijon jäähytys ja veenpumppaos, eikä ilimasta oo lamppujen polttaminen navetassa talaviaekaan. Joutaa koko pytingistä sähköt katkasta.

Entäpä Setka. Meleko monesti siihen joutuu varaossaa hakemaan ja ölijyäki kulluu. Mopon kosijoe iskuusa, niin ei tarvi ees Eokkuva ottaa vastuksiksi kirkonkyläreissulle. Sittepä niitä reissuja joutasikki tekemään meleko monesti...

Jumalattoman isot rehulaskutki on sillä kuitattu. Eipä ennään tulisi laskuja ansattuva päevälepuva häerihtemmään. Ei tarvihtisi värkätä aetalankoja eikä kantturoijen perässä juosta rekkasta.

Oesi se heleppuva elämää. Kohta sitte pääsis jo eläkkeelle. Tohtisikko tuosta Eokolle puhuva? Jonkulaenen suunnitelma pittää miettijä ennen ku alakaa ehottelleen.

Mies tunsi ittesä raohattomaksi ja havahtu puoliunesta. Eokko istu pöyvän ääressä avviisija tutkijen. Se jotenki häeritti Miehen olua ja hän kampeosikin istuvalleen.

- Luulekko sinä että lukemalla hommat sykertyy? Kohta puolisen aeka eikä kokki vielä etes pottuja parkkaa. Minun on aevan turhaa lähtijä ennen syöntiä mihinkään. Hätäsesti ehtii suolle ku lähe jo takasi...

- Ite siinä maata mähöttäny koko päevän vyöttä soletta, minä siunaamaksi aekaa istahin lehtijä tutkiin niin jo on persiille potkijia. On tämä jukopitsi elämää.

- Mikä tässon höllötellessä? Rupiahan kuoriin pottuja niin minä vielä nykäsen pienet tirsat.

********