risukot rytisee. Toeset ossaa valita suoraa asvalttitietä. Kehenommat eläjät saa rämpijä korpiteitä, toesinaan sortuu jopa upottavalle suolle jossa ijäksi vievä hetteikkö imasee kulukijan syöveriisä.

Hyvin usseinhan se sortuminen on omasta itestä lähtenyttä. Heikko luonne maalimanhoukutuksille. Puuttuu ommaa tahtuva ja vastustuskykyä. Niitä siipiveikkoja on äkkijä riekkumassa hijasta jos ei pijä varraasa. Varsinki nuorena on altis kokkeileen kaekenlaesta, houkutuksijahan kyllä riittää.

Sanovat sitä elämäksi? Miten tuo lienee? Tunteeko eläneesä jos jossae kaekkijen hyleksimänä narkkarina kattelee seoraavaa piikkijä.

Minusta tuntuu että helevetti se on jo täällä ajassa. Helevetin hulinat siihen vielä päälle, mikäli pappijen puhheet pikkusenkaa pittää kutisa?

Näen kevväällä ne houkuttelijat soettelee jo ovikelluva. Houkuttelevat taevaan ihimeitä kahtomaan. Niin ku eilenki pari Jehova naesta tyrkytti kokkouskuttuva ja lupasivat loppusijotuspaekkaa, mutta eipä tuota oo tullu vielä ratkastuva millekkä tuota rupijaes - vae eikö millekkää? Ölövinä vaen kattelee mitä tuleman pittää.

Niin ja aottaneeko tuossa omat suunnitelemat. Siellon merkinnät kirijossa, eikä tiijä kumpaan kamariin sijotettaan. Vaen se on sen ajan suru - tae ilo? Antaas kattuva ny.

***

Nyt eletään laohkijoijen tuulten humistessa nurkissa. Läpötila on jo +3.1 astetta. Tuo se kinosta kuluttaa ja ei aikaakaa kun takapihallani ruoho alakaa puskija ylöspäen. Esterin silimut alakaa turvota ja  alakaa kasvunaeka. Se ei oo yhtää hassumpi juttu!

-O-