kaekki laeskat virkuvaa, sanottiin ennen. Ahkerat ja työllä raskaotetut vetelee tietty unijaan tuonne keskipäevään - hyvillä mielin. Tosin entivanahaan työviikko oli virallisesti 6 päivänen. Maalla tietysti 7 päivänen - yhä vieläkin. Elukan hoitamisia ei voi jättää välliin. Joka päivä ne vaatii hoivaa ja huolenpituva.

Laeskahan ei maahommissa pärijää. Ei he laske tuntipalkkaa tai kannattaako homma. Mikä on tehtävä se tehhään nurisematta ja suurempaa numerua tekemättä. Katteeliset puhhuu kuinka  - ilimaseksi - maalla ruoka ilimestyy pöytään kun hakkee maetua tankista ja nuppaa elukan pakkaseen. Ei se taija aevan niin ilimasta olla. Vähintäänhän se maksaa sen minkä tuotteella saa jos sen markkinoi. Raha jää saamatta jos sitä ei myy. Lisäksi hyövykkeen vuoksi on tehty kaohijsati duunia.

***

Sää on tänään Kempeleessä 0- keli. Lunta satelee muuttuneeko veeksi tai ainakin rännäksi? Kinoksetki on taas laskeneet. Eilen olikin oekija lämpöaalto- Parraemmillaan digitaali näötti + 7.8. Joo, viehkijää viikonloppua vierailijoille. Toki huomennakin käyvään astijalla jos ei satu toesin käömään.

-O-