taasenki nämä valtakunnan asijat. Saatana turhasta meohkataan ja tärkijät asijat jää hoetamatta. Onko välijä onko joku Rääsviikki varuskuntana tae ei? Totta jumaliste seon mukava kun hurreillaki on oma äkseeraus mesta. Jäähän nuita vielä kasarmeja suomenkielisilleki.

Seon yksi lysti missä päen poijjaat höökyilee, pääasija että homma pyörii mielekkäästi ja varojen puitteissa. Armeijan hyöty on yksilön kasvattaminen aikuiseksi. Aina armeijasta jotain asenteita mieleen jää. Vitutus jos ei muuta ja sen hillitteminen.

Jos kävisi niin onnettomasti, että sota vielä tulisi niin ei Suomen resurssit riitä muuhun kuin sanomiseen.  Aseelliset selkkaukset on hävitty jo ennen kuin olisivat ees alkaneet. Turhaa kuvitella että itekseen voitaisiin olla edes hijaste jos naapuri haluvaa tänne tulla.

Eiköhän oo parasta ellää tätä päevää ja miettijä miten leipä riittää jokkaeselle. Lopettaa nariseminen turhasta ja muistaa se, että mitä suurempaa palaa haluaa itelle se on joltakin pois. Varsinki ettuuksijen vaatimisessa pitäsi olla kohtuus itekelläki. Ilimasija lounaita ei ole olemassa. Aina on joku maksajan paikalla. Sehän on tietty veronmaksaja. Meitä riikyytillä menevijä alakaa olla liijan palijo työhönkykenevän selässä. Työntekijälle jää itelle luu kouraan. Herrathan osaa puolensa pitää. He on kirjansa lukeneet ja osaavat suunnitella veronsa sopiviksi.

***

Sää on komija. Arska paestelee  mutta pakkasta on vieläkin -4.2 . Eilen tuli luntakin lisää. Uusilumi on vanhan surma sanottiin ennen. Pitäneekö sekään enää paikkaansa.? Vae oli miten oli niin näen on, että pijettävä kulluu ja syötävä vähenee. Kyllä se         lumiki katuvaa vaekkei sitä kukkaa syö eikä kuluta.

-O-