kun muistelee, niin on se immeisen elämä kokonaan toesta ku mitä meikänki muistin aekaan on sattunu. No tosin sillonki piti syyvä ja nukkuva, kerran viikossa käyä savusaonassa ittesä nokijamassaPesuveetki jopa pyykkiveet piti  talavella sulattaa lumesta, jo vaen siinä pikkupuita tarvittiin.Kuutijokaopalla siinä sae lunta ammentaa enen ko saonassa oli vettä tarpeeksi-

Ei ollu töllöjä ei puhelimija, ei etes ratiota, paetti patteriratijo jossa oli aina akku kaekki. Sähkyväkkää ei ollunna. Ratijo akku piti lattauttaa kae Oulussa. Linija auto sen kuletti. Sernolan Pekka oli liikennöettijä. Muistan kun sellainen lasikuorinen akku, joka oli puusta tehyn kotelon sisässä vietiin linija-aotoon. joka sen muutaman päevän päästä toe takasi latattuna.

Ratijoon tarvittiin vielä toenen virtalähe, anoti, Se oli tiilikiven tapanen kuivaparisto joka ostetiin kaopasta- Ratiostahan ei tietenkää kuunneltu kuin uutiset. Niin ja Kalle- Kustaa Korkin seikkailut. Joskus myös Markus-setän lastentunti. Eihän se akku monta aikaa kestäny. Sitte oltiin taas iliman.

Ratijo oli iso laatikko pirtin seinätelineessä. AGA baltik oli sen merkki, niin muistelen. Olihan se tietysti juhlahetki kun ratijo avattiin.

Monenlaesta muistikuvvaa on noesta pentuaijoesta. Tosin mustiakin aukkoja löytyy, Jokatappaoksessa maalima näötti sillon , sotien jäläkeen, varsin erillaeselta. kuin nykyään.silti tyytymättömyyttä lie ollut vähemmän kuin nykysiisä. Vaen aeka aekaa kutaki....

***

No niin! Nythän se sitte iski se hyytävä takatalavi, vae oesko tää vielä isontalaven kuittailuja? Oli miten oli, mutta tikitaalissa on-11.7. yöllä ollut jopa -15,1- Mahtaa olla melko hyvä hankikeli? Voi mummokin valita helepon reitin, ei tarvii umpilumessa tarpuva. Mennee sitte mihin suuntaan tahhaa.Että tämmöstä tännään. Huomenna kenties toesenlaesta! 

-O-