riemuksi muuttua. Tieteki on aena mahollista, että sattuma lyo poekkua väölälle ja seon sitte homma jumissa. Tullee ankara takatalavi ja silleen? Mutta nyt näöttää hyvältä.Joku ilimijö kuulemma pyyhkässee Suomenki yli. Nimestä päätellen joku Kiinalaenen juttu.

No nämä nykymaaliman ilimat ovat enimmäkseen vähintäänkin kiinalaesija tae muuten kummallisija. Ennen sentään oli aena kesä ja palijo kärpäsijä. Näen kevähölseillä se oli vakihomma  paskanajo pellolle pattereihin ja klapipuijenteko, Ei sitä toki klapista sillon puhuttu. Kesänpuista puhuttiin kun hellapuita tehtiin.

Se oliki tarkkaa puuhaa. Sitä hommaa kyllä riitti jos halusi, että aina oli kuiva helläpuu saatavissa. Muistan ajan kun rangat katkottiin puupäisellä pokasahalla. Kirveellä sitten pilkottiin ja sitten vielä ladottiin siististi pinoihin halkoliiteriin. Porkeita pinoja aivan kattoa myöten. Oli tuskanpaikka kun usein yönaiakana pino oli kaatunut ja klapit sikinsokin. Sitkeästi vaan homma alusta. Helpostihan se 30sm. levyinen pino pöllähtää.

Vaikka klapeja tehtiin viikkokausia ja niitä tuli paljon niin kuitenkin kevättalvella kuivapolttopuu oli kattelussa. Hankiaisten aikana keräiltiin pystyyn kuivaneita honkija pitkin metsiä. Usein hanget oli niin vahvoja, että aikasin aamusta kun lähti metsään saattoi hankia pitkin ajaa traktorillakin. Mielellään muistelee niitä kuulaita aamuja keväisessä metsässä. Sillon oli elämä kohillaan.

Tännään Kempeleessä ei palele: Kevät alkaa Kempeleestä. Nyt jo + 1.0 aste tikitaalissa. Saahan nähä mihin lukemiin pääseekään. Höpistään taas huomenna lisää,,, jos siltä tuntuu-

-O-