mulukasta tuonne takapihan suuntaan. Lumikinos on kasvanna hyvinnii maenittavviin mittoehin ja lissee se rytkyttee pika puoliin, semmosija tuo töllö tuossa huastoo.

Vuan mitteepä tuo haettoo, antoo vuan rötkittee, aena sitä palijon kansa pärijee.Eipän tuolla lie merkitystä, onko palijo vae ei yhtää, vuan ohan tuo mukavata vatuloija paremman asijan puutteessa.

Tietenniihän sitä asijatakin oesi monneenii lähtöön vuan tuo matija ossoo viennettee niitä asiajajuttuja paremmalla valamiuvella. Tietennii sitä voesi heitellä arvaeluja puoleen jos toeseenni, vaen mitäpähän sekkää merkihtee, kun asijat männöö niin ku ne männöö, siinei aota muu ku pelekkä sattuma.

Politiikkoohan sitä suattasi penkoo vuan siitä ku ei mittee ymmärrä niin se pittee jättee tuonne kronikantasolle, tae sitte ei. Sitä ku joskus suattoo innostuujostahi asijasta. Se pittee kumminki muistoo, että puhhuu siihen malliin ettei jouvu tiilenpäetä lukemaan. Näen ollen tarinat pittee pysyttee täyvvelleen hömpän ja huumorin tasossa.

***

Kempeleen kelit : Yhä vuan pilivessä ja lumihöyteitä ilimassa. Lämpötila on -2.8 astetta. Yöllä tuuli meleko laella ja oli meleko myteri. Ny on tuuli tyyntyny ja luonto ikkään ku oottaa mitä tuleman pittee. Outellaan myöki.

-O-