PAHAKSI ON MENNYT

Tarkastuspäivän navettatyöt tehtiin hiljaisuuden vallitessa. Eukko nakkeli mustankipeitä katseita mieheen. Rinnassa poltti hätä niin, että aivan närästää meinasi.

Mies tietenkin vuorostaan tunsi perhosia vatsanpohjassa tulevan tarkastuksen vuoksi. Toki hän muisti, että korvamerkkejä puuttui lehmien korvista, mutta turhaa tässä jamassa oli enää alkaa niiden kanssa tappelemaan.

Mies koitti keksiä ennakkoon erilaisia harhautusliikkeitä, jotka kenties saattaisi pyöräyttää tarkastajan silmät toisaalle.

Kun Eukko sai lypsetyksi hän kiirehti sisälle ja jätti Miehen selvittämään loput työt. Eukolla oli olo tullut niin painavaksi, että oli pakko purkaa hätäänsä Naapurin Muorille.

Vaikka Muori ei mikään henkiystävä ollutkaan, niin kuitenkin ihminen jolle saattoi kertoa huoliaan. Muori ainakin oli saanut Äijän pysymään nöyränä ja uskollisena.

- Halloota vain! Tämä on Eukko kun soittaa. Oli aivan pakko alkaa soittamaan näin aamusta.

- Voi ei haittaa mitään. Mukavaa se on porista kun ei olla soiteltu ainakaan kahteen päivään.

- En minä muuten olisi joutanut, mutta kun on niin suuri huoli rinnassa. Voitko uskoa kun Mies on löytänyt uuden naisen.

- Älä nyt hupsi. Kuka tuommoista kekkulia...Anteeksi... himotteisi. Kyllä sinä olet nyt käsittänyt väärin.

- Ei ole väärinkäsitystä. Ihan omin korvin kuulin, että aivan jo kotiin tulee. Niin se on pahaksi päässyt. Minut aikoi toimittaa maantielle, pois paremman tieltä. Sydän on niin täynnä.

- Onhan se tietysti mahdollista kun on nämä kännykät ja tietokoneet. Kyllä siellä on hutsuja tarjolla vaikka kuinka. Minä olen Äijälle sanonut, että jos vilkasetkaan muita, niin saat lähteä pää kolmantena jalkana ja takaisin ei ole tulemista. Se on kerrasta poikki.

- Niin vain kun Mies on niin miehekäs ja perheen pää. Minä en ole halunnut häntä alistaa. Mutta en minä ilman taistelua luovuta. Jos eivät yhdessä ala häätämään. En minä ymmärrä miten se on tämmöiseksi päässyt.

- Ne on miehet niin huikentelevaisia. Jos ei puoliaan pidä niin toiseksi jää. Mutta älä anna helpolla periksi.

- Kaikkeni yritän. Nyt Mies tulee sisälle on pakko lopettaa. Hei ja kiitos neuvosta.