TIUKAT PAIKAT

Onhan selvää että tarkastajan tulo oli tuskanpaikka Miehelle. Olihan hän kuullut kauhutarinoita kuinka tarkastuksissa oli tullut kamalia sanktioita. Olipa kuulema joku heikkohermoinen rakennellu kaulakiikunkin.

Mieshän ei semmoseen sortuisi. Aina on pinnalle noustu vaikka suuretkin hyökyaallot olivat pyyhkässeet yli pään. Eihän sitä nyt parhaimmalle ihmiselle, omalle itselleen, toki pahaa pidä tehdä.

Eukko tietysti mustasukkaisena rakenteli suunnitelmia kilpailijan häätämiseksi. Nyt piti olla ovela ja esittää Miehelle hellää ja huolehtivaa puolisoa. Helpolla hän ei kyllä luovuttaisi.

Miehellä kasvoi paineet niin kovaksi, että piti hypätä Setorin sakastiin ja Toistelle hakemaan vahvistusta tulossa olevaan koittelemukseen.Mies huomasi Topin Mersun kartanolla ja aivan kuin puolet taakasta vyörähti harteilta.

- Päivää! Onhan se Herrakin kotona. Ihan epävarmuudella lähin reissuun, että jos se vakuutusfirma on niellyt koko miehen. Ei ole edes porinoille ehtinyt.

- Joo se on mennyt tämä homma niin kiireiseksi, että vaimoakin jo pitää teititellä.Vaan mitäs se Mies?

- Aevan piti asiastatehen kysymään neuvoja tulevaan tilanteeseen.

- Mikä se on saanu Miehen noin tukalaan rakoseen?

- Kolokkamarkkinat tässä varmaan tulee. Kävi nimittäin niin että se eeuun tarkastaja soitti. Uhkaili tulla käymään nuuskimassa onko asiat reilassa. Oli vielä niin jämtti ja kiireinen, ettei alkanut millekkään porinoille.

- Voi saakeli! Tosiaan pahaan saumaan olet itsesi saattanut. Oliko tarkastaja nainen vai mies?

- Hyvinkin oli ihana nainen. Ainakin päätellen äänestä. Liverteli korvaan kuin keväinen leivonen.

- Sitte ei oo hättää. Ainahan naisten kanssa pärjää kun ei erehy niille rähisemään. Kehumista ja hymyä runsaasti tarjolle niin homma hoituu. Jos olisi äijä niin hirvikivääri olisi se paras väline.

- En minä sellaiseen rupea. Jos ei kohtuu kelpaa niin viekööt koko höskän. Pankoot linnaan. Ei se sivu leivästä vie sekään.

- Niin varmaan jos Eukon kanssa pääsisit samaan koppiin. Muuten se voi ikävä iskeä päälle.

- Höh! Mieluummin sen tarkastaja neiton kanssa. Näkeepähän huomenna. Lähdin kysymään sinulta neuvoa onko siinä mitään esileikkejä. Minä olen aivan noviisi niissä hommissa.